úterý 3. září 2013

Mé knižní série (9)


Tento projekt vymyslela Roxanne a jeho cílem je představit ostatním série, které máme v knihovně, ať už jsou všechny díly na světě nebo je to rozečtená série, a odpovědět na pár otázek. 

Stefanovy deníky - L. J. Smith


1. Jak ses o téhle sérii dozvěděl/a?
Asi díky původní série Upíří deníky a taky hlavně díky seriálu, kterého jsem velká fanynka. No asi tak jsem se k sérii dostala. 

2. Kolik dílů jsi zatím stihl/a přečíst?
Zatím všech pět, které vlastním, ale chystám se na šestý, který právě vyšel u nakladatelství Fragment. 

3. Co na tuhle sérii říkáš?
I když nejde o žádnou pecku, která by někoho posadila na zadek. Jde o příjemné čtení, když si chcete přečíst něco nenáročného a oddychnout si. Nevím, jestli série dá něco těm, kteří nesledují seriál, ale tak zas zkoušku nikdo nic nedá. :)

4. Který díl z celé série máš nejraději?
Mně se zatím nejvíce líbil třetí díl, který nese název Prokletí. Přišel mi nejvíce uvěřitelný, respektive jsem si nejvíc dokázala představit, že by to seriálové postavy fakt udělali.

5. Jaká je tvoje oblíbená postava, proč?
Tak abych řekla pravdu, takový problém s vybíráním postava jsem snad nikdy neměla. Těžko se rozhoduji, jaká je moje oblíbená postava - na každé mě něco štve. Ale když musím vybrat tak asi Damon, který není tak drsný, jak bych si představovala a jak v seriálu dříve byl. Ale svou jízlivostí a ironií skvěle oživuje příběh, proto jsem si vybrala.

6. Kterou postavu fakticky nemůžeš vystát?
Asi nejvíc vadí dívky, které si Stefan najde a snaží se je chránit, udělat je lepšími nebo se do nich zamilovat. V každé knížce má nějakou jinou a většinou jsou to naivní pipinky, teda kromě Cory a trochu Callie. Nejméně ráda mám tu ze třetího dílu, ani nevím, jak se jmenuje - to svědčí o mé "oblíbenosti".


7. Když porovnáš originální a české obálky, které se ti líbí víc?
Tuším, že máme ty stejné jako originál. Snažila jsem se po nich pátrat, ale nedopátrala jsem se, takže mě klidně vyveďte z omylu. :)

8. Která obálka se ti líbí nejvíc?
Obálka třetího dílu, která se fakt povedla. Vypadá tajuplně a upoutá na oko. A teď se mi taky líbí obálka šestého dílu, ale ten ještě nemám doma, takže ji budu obdivovat až později. :))

9. Existuje nějaká scéna na kterou jen tak nezapomeneš?
Asi konec pátého dílu, ale z důvodu, že by byl tak skvělý, ale právě naopak - myslela jsem si, že to všechno skončí, ale né ono se musí protahovat do dalšího dílu. 

3 komentáře:

  1. Toto by som si aj prečítala aj keď 1. diel pôvodnej série sa mi nelúbil, podľa seriálu je to zrejme lepšie, ten milujem 8P

    OdpovědětVymazat
  2. Prečítala som len jeden diel, no, ale len tak-tak :D Vôbec ma to nebavilo :D

    OdpovědětVymazat

Děkuji za tvůj komentář. :)