čtvrtek 15. srpna 2013

Mé knižní série (4)


Tento projekt vymyslela Roxanne a jeho cílem je představit ostatním série, které máme v knihovně, ať už jsou všechny díly na světě nebo je to rozečtená série, a odpovědět na pár otázek. Dneska jsem si vybrala jednu z mých nejoblíbenějších sérií, na kterou nedám za boha dopustit.

Vampýrská akademie - Richelle Mead


1. Jak ses o téhle sérii dozvěděl/a?
Po/v éře, kdy jsem byla "zamilovaná" do Stmívání, jsem začala hledat knížky stejného rázu, i když jsem byla přesvědčená, že nic lepšího, než je Stmívání stejně nenajdu (to jsem byla ale hodně naivní, co? Teď můžu jen kroutit hlavou a říkat si, jak mi tak málo mohlo stačit. :D) No každopádně jsem našla daleko lepší sérii , než bylo Stmívání a to právě VA, která je mojí srdeční zaležitostí a zatím ji nic nepřekonalo. :))

2. Kolik dílů jsi zatím stihl/a přečíst?
Už jsem stačila přečíst všechny díly... několikrát. Právě jsem dokončila svůj "neoficiální re-reading" nebo jak bych to nazvala a víte co? Klidně bych si knihy s chutí přečetla znovu.

3. Co na tuhle sérii říkáš?
Myslím, že označení "Moje nejoblíbenější série" mluví za vše. :)) Ještě mám hodně ráda Kate Daniels, ale trochu jinak. Kate všude propaguji, protože mi přijde, že nedostává tolik pozornosti, kolik by si zasloužila, ale VA ve mně vyvolává takový pocit... jde to těžko popsat - máte taky takový vztah k nějaké sérii? Nebo se to stalo jenom mě? :D

4. Který díl z celé série máš nejraději?
Všechny díly jsou skvělé, ale nejvíce mám ráda ten třetí - Stínem políbená, i když Krvavý slib je v těsném závěsu. Ale ve třetím díle čtenář dostane všechno, na co dlouho čeká a najednou je všechno pryč...


5. Jaká je tvoje oblíbená postava, proč?
Richelle zvládla vytvořit fantastické postavy, jsem si jistá, že každý čtenář si najde tu svou, kterou si oblíbí. Oblíbila jsem si skoro všechny postavy - na každé jsem si něco na šla, za co je obdivuji a mám je ráda. Ale nejvíc fandim Rose a její vytrvalosti, odhodlanosti a víře dělat dobrou věc, za její obětavost k Lisse, i když někdy bych jí za to nejraději utrhla hlavu, aby se probrala a udělala taky něco pro sebe.

6. Kterou postavu fakticky nemůžeš vystát?
Tašu, i když jsem jí ze začátku měla ráda a pak jsem jenom koukala, asi jako většina z nás.


7. Když porovnáš originální a české obálky, které se ti líbí víc?
My máme skoro stejné obálky, mám dojem, že se liší jenom v záběru, takže je nemůžu porovnávat. :))

8. Která obálka se ti líbí nejvíc?
Nejvíc se mi líbí obálka prvního a čtvrtého dílu. Ale když si mám vybrat tak volím první díl. Líbí se mi ta barva. A taky vám ta modelka připomíná Angelinu Jolie? Mně strašně moc.

9. Existuje nějaká scéna na kterou jen tak nezapomeneš?
Takový scén je víc, ale asi nejvíc mi utkvěla v paměti scéna na konci třetího dílu. Ráda bych se rozepsala, ale nechtěla bych spoilerovat. :)) Řeknu jenom to, že jsem poprvé měla nutkání trhat si vlasy a vynadat autorce, co to dělá! :D

3 komentáře:

  1. Tuto sérii bych si ráda přečetla.. :)))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To rozhodně musíš udělat, doporučuju všema deseti. :))

      Vymazat
  2. Tohle je opravdu super série, já osobně ji mám moc ráda a spisovatelka patří k mím nejoblíbenějším !!!

    OdpovědětVymazat

Děkuji za tvůj komentář. :)