úterý 4. června 2013

Třicetidenní knihobraní (2): Kniha, kterou absolutně nechápu

V pořadí už druhý příspěvek do projektu, který má na svědomí VeEee. V minulém článku jsem představila knihu, kterou bych nedala ani za milion. A jaké je to dnešní téma?

2. Kniha, kterou nedám ani za milion


Při minulém výběru jsem měla trochu problém, ale teď jsem věděla okamžitě, po čem sáhnu. Protože ani ne tak tuhle knihu, ale celou sérii (aspoň to, co jsem přečetla) a myšlení autorek, nechápu. A jakou knihu že jsem to vybrala? Škola noci 1 - Označená od P. C. Cast a Kristin Cast.
Tahle série rozděluje čtenáře na dvě skupiny - jedni ji nechápou a nelíbí se jim (sem se řadím já) a druzí ji naopak zbožňují. První díl ještě jakš takš jde, ale na fotce je z toho důvodu, že nakupovaní dalších dílů jsem vzdala a půjčovala jsem si je radši z knihovny. Skončila jsem u pátého dílů asi víc jak před rokem a nevím, jestli tuhle sérii někdy dočtu, vůbec se mi do toho nechce. Já jsem přes srdce nepřenesla hlavní hrdinu Zoey, která mi lezla na nervy a za její chování bych ji nejraději propleskla. Nesmírně mě iritují její názory, já chápu, že i postava může mít odlišný názor než já a ve většině případech se snažím pochopit, proč někdo má jiný názor a snažím se ho akceptovat, ale u Zoey to vážně nejde. Vadí mi, jak z ní autorky udělali tu nejlepší z celé party, všechno ji vychází, je nejkrásnější, nejchytřejší blábláblá... a vlastně to tak není - podle mě je z nich nejhorší osobnost. Co musím uznat je to, že série má opravdu povedený obálky, ale to je asi tak jediný, co můžu vyšvihnout.

5 komentářů:

  1. Označenou jsem četla minulý rok a vážně to byla asi nejhorší kniha, kterou jsem kdy četla. Zooey je neskutečně otravná a celkově je to tak o ničem. Takže souhlasím s tebou, tuhle knihu vážně nechápu. :D

    OdpovědětVymazat
  2. Čítala som práve tento diel a bola som z neho vtedy unesená, teraz už som viac s čítala a dala by som tak 3 hviezdy za nápad a že ma to celkom bavilo, uvidím, čo mi dajú zvyšné diely 8D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. První díl nebyl až zas tak špatný (když to porovnám s dalšími díly), ale podle mě se s každým dílem kvalita snižuje. Skončila jsem u pátého dílu a už to asi nikdy nedočtu.

      Vymazat
  3. na téhle sérii mě štve to všemožné náboženství, je to divné..

    OdpovědětVymazat
  4. Mě zase štve, že Zoye stejně jako ta její kamarádka červená - už ani nevím, jak se jmenuje - mají problém vybrat si jednoho kluka. Člověk by řekl, že mít jednoho přítele je už tak dost, a oni hned mají dva nebo kolik. Dočetla jsem to do osmičky, ale když už se tohle téma omílalo pořád a pořád dokola, přišlo mi to jako ohraná písnička. Absolutně to ubírá knize na efektu a už to pomalu nudí. Mimochodem - souhlasím s VeEee, to náboženství je tam fakt divný! Další kniha, která postrádá jakýkoliv smysl.
    Pavla

    OdpovědětVymazat

Děkuji za tvůj komentář. :)