neděle 23. června 2013

Posuď knihu podle obalu (11)


Nedělní meme, které má pod palcem Syki. Cílem je vybrat si jednu knihu a ohodnotit její obálku, jak na mě zapůsobila jestli se mi líbí/nelíbí. Budu ráda, když se také zapojíte a napíšete svůj názor.


Název: Jsem zlomená
Autor: Tahereh Mafi
Datum vydání: 26. 8. 2013
Nakladatelství: CooBoo

Oficiální anotace:
Tik
tak
tik
tak
tik tak tik tak…
Už je skoro čas
na válku! 
Juliette uprchla ze spárů Warnera do Bodu Omega, což je místo ideální pro lidi, jako je ona. Pro lidi s darem. A také je to hlaví ústředí hnutí odporu proti stávajícímu režimu. Konečně je volná a nikdo ji nechce použít jako zbraň. Konečně může svobodně milovat Adama. Ale nikdy se nezbaví svého vražedného dotyku.
A ani Warnera, který po ní touží víc, než by bylo zdánlivě možné.
V druhém díle této dystopické trilogie musí Juliette učinit několik životně důležitých rozhodnutí. Musí zjistit, co vlastně chce a o čem si myslí, že je to správné. A možná bude muset volit mezi srdcem a Adamovým životem.



Moje hodnocení: Musím se přiznat, že prvním pohledem na obálku jsem byla trochu zklamaná. Ale čím déle se na obálku koukám, přijde mi hezčí a hezčí. Líbí se mi, jak je udělaná prasklina, která vypadá realisticky už z obrázku. A tmavé pozadí vypadá hodně tajemně a čtenáře (nebo aspoň mě) zaujme a začnu přemýšlet nad dějem. No a font písma se skvěle doplňuje s prvním díle. Fakt povedená obálka. Je těžké rozhodnout, zda je hezčí ta naše obálka nebo originální.

2 komentáře:

  1. Ja mám problém s modelkinou tvárou, neviem, zdá sa mi trochu divná a možno by nemusela byť rovnakej farby ako zvyšok obálky, veľmi mi to splýva, ale inak sú to pekné farby aj tie šaty 8)

    OdpovědětVymazat
  2. Tá prasklina sa mi neskutočne páči, vystihuje názov :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za tvůj komentář. :)