pondělí 2. ledna 2012

Knihy v mých myšlenkách (sezóna druhá)


Už druhým rokem se u Abyss koná celoroční výzva - Knihy v mých myšlenkách. Řekla bych, že spousta lidí projekt zná, protože minulý rok měl velký ohlas a mnoho lidí se přihlásilo. Já o něm slyšela až ke konci roku a to jsem usoudila, že účast by neměla cenu. K mému štěstí se uskutečnil druhý ročník.
Jedná se o malé ohldnutí a zamyšlení nad knihou, kterou jste přečetli. Přijde mi to jako hodně dobrý nápad, takže se určitě mrkněte sem a přečtěte si víc a zkuste se zapojit.

"OTÁZKY (DŮVODY) K ZAMYŠLENÍ
Jak již z názvu vyplývá, půjde nám o to, se nad námi přečtenou knihou zamyslet, k tomu nám skvěle poslouží naše šestero:

1. Proč jsem si vybral/a právě tuto knihu?
2. Definujte knihu až dvěma slovy (přídavným nebo podstatným).
3. Definujte knihu jedním slovem (slovesem nebo citoslovcem).
4. S jakou postavou bych se ztotožnil/a, případně kým bych chtěl/a nebo naopak nechtěla být.
5. Pokuste se v každém příběhu něco vyšvihnout, ať už je třeba i opravdu velmi špatný, najděte v něm alespoň jedno positivum.
6. A naopak najděte jedno negativum, ale pouze jedno, cílem je uvědomit si, co Vám na knize vadilo nejvíce, nemusí to být jen chyba v knize (spisovatelce), ale třeba i v chování postav.
+ (od minulého ročníku nově) se pokuste ještě knihu ohodnotit pomocí nějakého měřítka, můžete hvězdičkovat (jedna hvězdička nejméně a pět nejvíce) nebo číslovat a procentovat (1/10 - 10/10 či 1% až 100%)"
(Abyss)

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za tvůj komentář. :)