čtvrtek 6. března 2014

Mé knižní série (21)



Tento projekt vymyslela Roxanne a jeho cílem je představit ostatním série, které máme v knihovně, ať už jsou všechny díly na světě nebo je to rozečtená série, a odpovědět na pár otázek.

Anna - Kendare Blake



1. Jak ses o téhle sérii dozvěděl/a?
Tak jako u většiny knih, tak asi tady netuším, jak jsem se k sérii dostala, ale vím, že na nějakém knižním blogu, ještě v originále, mě knížka zaujala svou obálkou, která je fakt úžasná. 

2. Kolik dílů jsi zatím stihl/a přečíst?
Mám za sebou jen ten první, ale v nejbližší době se chystám vrhnout na pokračování, než zapomenu, co se v prvním díle stalo. :)

3. Co na tuhle sérii říkáš?
Pro mě je to zatím nejlepší kniha o duchách, kterou jsem četla. Ne že bych se přímo bála, ale měla jsem takový divný pocit a asi bych sama nikdy do opuštěnýho domu nešla. Příběh se mi líbil, byla jsem spokojená.

4. Který díl z celé série máš nejraději?
Protože jsem četla jen jeden díl, tak zatím musím říct, že první, ale snad dvojka bude taky dobrá ba i lepší.

5. Jaká je tvoje oblíbená postava, proč?
Oblíbila jsem si Case - hlavní postavu. Není moc knížek, kterou by vyprávěl kluk a proto byla Anna příjemnou změno. Sice nevím, co si chlapi myslí, ale řekla bych, že to autorka zvládla dobře a Case jsem si oblíbila. 

6. Kterou postavu fakticky nemůžeš vystát?
Tak to nevím, koho bych napsala. Asi Anninu matku, která se tam vůbec neobjevila, ale už z toho vyprávění na mě neudělala žádný hezký dojem.

7. Když porovnáš originální a české obálky, které se ti líbí víc?
Naštěstí máme stejné jako obálky v originále, které jsou vážně nádherné. Úplně na vás dýchá ta tajemná atmosféra, když se na ně díváte. 

8. Která obálka se ti líbí nejvíc?
I když jsou pěkné obě dvě obálka, tak pro mě je hezčí ta prvního dílu. U Dívky z nočních můr mi přijde obálka moc červená, ale třeba po přečtení se mi bude líbit víc.  

9. Existuje nějaká scéna na kterou jen tak nezapomeneš?
Hnedka první setkání Anny a Case, fakt jsem jenom koukala - byl to mazec. 

1 komentář:

  1. Nedávno jsem přečetla první díl a ačkoliv miluji duchy, můžu říct, že u téhle knihy jsem se fakt bála. :-) Hlavně večer. A to si nemyslím, že jsem nějaký strašpytel... :D
    Jinak s tebou musím souhlasit, to jejich setkání mi vyrazilo dech! Bylo to... šílený a zároveň fascinující...

    Pavla

    OdpovědětVymazat

Děkuji za tvůj komentář. :)