čtvrtek 27. února 2014

Mé knižní série (20)



Tento projekt vymyslela Roxanne a jeho cílem je představit ostatním série, které máme v knihovně, ať už jsou všechny díly na světě nebo je to rozečtená série, a odpovědět na pár otázek.

Divergence - Veronica Roth



1. Jak ses o téhle sérii dozvěděl/a?
Asi jsem hledala něco nového a Divergence mi padla do oka už v originálu - hlavně tedy díky úžasné obálce, která stále patří mezi ty nejkrásnější ze všech obálek, co kdy vyšly. No a když vyšla kniha i u nás, tak jsem neváhala a pořídila si ji taky. Přece jsem nemohla nemít tuhle krásku doma. :)

2. Kolik dílů jsi zatím stihl/a přečíst?
Zatím mám přečtený jenom ten první, ale už třikrát. Nevím, proč jsem se ještě nedostala k druhému dílu... ale už se na něj doopravdy chystám! :))

3. Co na tuhle sérii říkáš?
První díl se mi strašně moc líbil, četla jsem ho několikrát a líbí se mi pořád. I po třetí jsem čtení prožívala jako poprvý.

4. Který díl z celé série máš nejraději?
Jelikož jsem četla zatím jenom ten první, tak je moje odpověď jasná. :) Ale doufám, že se to změní až si přečtu pokračování. Snad bude ještě lepší než skvělý první díl.

5. Jaká je tvoje oblíbená postava, proč?
Mám favority dva, hlavní hrdiny - Tris a Čtyřku. Ti dva se k sobě naprosto hodí a když jsou spolu, tak mám na tváři takový ten připitomělý úsměv. :D I když přiznám se, že jsem někdy chtěla Čtyřkovi pořádně zařvat do ksichtu, aby se probudil, hlavně ze začátku knihy, kdy se k Tris nechoval podle mých představ. :D

6. Kterou postavu fakticky nemůžeš vystát?
Erica, protože je to slizkej hnusák, u kterýho doufám, že už se s ním nesetkám!


7. Když porovnáš originální a české obálky, které se ti líbí víc?
Máme stejné obálky jako v Americe, takže jsem nadmíru spokojená. Hodně by mě mrzelo, kdybychom neměli tyhle krásné originální obálky. :)

8. Která obálka se ti líbí nejvíc?
Tý jo, to je těžký rozhodnout. Každá má něco, čím se mi líbí. První díl má mou oblíbenou modrou, navíc je tam oheň a bažina s městem v pozadí - to je úžasné. Ale druhá obálka je taky moc pěkná. Líbí se mi ten znak, který je fakt povedený. Navíc město v mlze má dobrý efekt. Je doopravdy těžké se rozhodnout. 

9. Existuje nějaká scéna na kterou jen tak nezapomeneš?
Na první zápas Tris a taky na tu hru, kdy vylezli na to ruský kolo. 

2 komentáře:

  1. Já knižního Erica nemám taky ráda, ale když jsem viděla kdo ho bude hrát tak nevím jestli ho dokážu nenávidět i ve filmu :/, bude to asi trochu problém :DD

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak filmového Erica jsem ještě neviděla, tak to jsem na něj zvědavá. :D :))

      Vymazat

Děkuji za tvůj komentář. :)