úterý 7. ledna 2014

Knihy za prosinec 2013

Tak bych vám ještě jednou chtěla popřát všechno nejlepší do nového roku. :)
Jak zvládáte první dny ve škole? Já nic moc, už jsem tak unavená, že s nadšením očekávám víkend. :D To bylo takové povzdychnutí na začátek a teď jdem k tomu hlavnímu - ke knihám. Díky Vánocům jsem nasbírala slušnou hromádku čtiva a jsem za ní strašně moc ráda. I když já mám radost z jakékoli knihy, i když vím, že jí číst nebudu. 


Jako první dvě krásky tu máme Předurčenou do hrobu a Dívku z nočních můr, které jsem dostala od Ježíška. Ani jednu z knížek jsem prozatím nečetla, ale brzy se na ně chystám. Hlavně na pokračování Anny, první díl se mi hodně líbil, tak jsem zvědavá, jaké bude pokračování. No a pokračování Lovců jsem si koupila hlavně proto, že nemám ráda nedokončené série, protože podle mě tahle série s každým dílem klesá níž a níž. Tak uvidíme, jaký bude čtvrtý díl, třeba změním názor. :)




Následují další dvě knihy, které jsem našla pod stromečkem a to obě dvě od Lenky Lanczové. Ty jsem si pořídila hlavně kvůli mamce, která má Lenky knížky ráda a jsou to tak nějak jediné knihy, které čte. Ale brzy jí chci nalákat i na jiné knížky. Ale vraťme se zpátky k těmhle knihám - Všechno bude fajn jsem kdysi četla a docela se mi líbilo a Dvakrát dospělá je Lenky novinka, která nesmí u mě chybět. Docela mě zajímá, jaká knížka bude, mamka jí už má přečtenou a říkala, že je pěkná, tak uvidím. 


A zabalené jsem našla i tyhle dva skvosty, které mám asi nejradši - hlavně kvůli krásným obálkám. Moře klidu už mám přečtené a brzy očekávejte recenzi. Na internetu je hodně recenzí, které prozrazují dramatický příběh, který vás vyždímá, ale tohle jsem fakt nečekala. Hodně dobrá knížka
A jako další je Rezistence, kterou jsem ještě nečetla, ale brzy se na ni vrhnu. Teď jsem si dala re-reading prvního dílu a až přečtu tři knížky z jiné série (moje pravidlo :D), tak se vrhnu do Rezistence. 


Spálenou mrazem jsem dostala v rámci Knižíška. Knížku mi darovala Vendea a tímto bych jí chtěla strašně moc poděkovat, protože mi udělala strašnou radost. Spálenou mrazem jsem včera začala číst a zatím se mi líbí. A i obálka se moc povedla, poslední dobou jsem ujetá na bílou, takže jsem spokojená. :)
A konečně jsem si pořídila druhý díl Alfy a Omegy, když mám doma takovou dobu třetí díl. Nedávnou jsem přečetla první díl a tak se můžu vrhnout na pokračování. 


A protože v prosinci měl Baronet výprodej, tak jsem si musela taky něco objednat. Koupila jsem se poslední dva díly Pravé krvy a tak můžu říct, že tuhle rozsáhlou sérii (třináct dílů), mám konečně celou doma. Zatím jsem přečetla jen Mrtvý bod a stejně jako u Nočních lovců - každý další díl je slabší a slabší. Tahle série byla dobrá do sedmého dílu, pak už to jde z kopce a to mě mrzí, protože svého času to byla jedna z mých nejoblíbenějších sérií. Nedá se nic dělat, ještě se nechám překvapit, jaký bude závěr posledního dílu, i když mám nějakou představu, třeba nakonec uznám, že ta série nebyla tak špatná a byla dobře promyšlená. 


Ještě jednu knížku jsem dostala od Ježíška a to Manželskou smlouvu, kterou jsem četla jako první přes vánoční prázdniny. Příběh mě příjemně překvapil, i když je to taková oddychovka, nehledejte v ní něco zázračného. 
A pak tu máme Oheň, který jsem vyhrála u Ells, které bych také chtěla poděkovat! Byla jsem v šoku, když mi přišla taková bichlička, ale dobře vypadá, když jí zandám do knihovny. 
A ještě bych se chtěla pochlubit se záložkama. Tu se Snoopym a dvě magnetické se lvem (magnetickou tu jsem vždycky chtěla :)) jsem si koupila jako předvánoční dárek. No a ještě od Vendey jsem dostala magnetické záložky s papouškama a záložku od Albatrosu. Takže mám dvoje magnetické záložky a v tom krámě jsem se rozhodovala mezi těmahle záložkama s papouškem, chmeleonem a lvem, kterou jsem si nakonec koupila, takže jsem dvojnásobně nadšená!


A málem bych zapomněla na Indigové kouzlo, pro které jsem si koupila jako první a pak k tomu přihodila u pokladny ty záložky. :D Indigové kouzlo jsem si přečetla hnedka, jak jsem si ho pořídila, ale ještě jsem se nedokopala napsat recenzi, což brzy napravím, ale dneska ne, jsem grogy. Tohle byla poslední knížka, která mi v knihovničce přibyla přes prosinec a teď vás čeká jen hromadná fotka. :)


A které knihy jste dostali od Ježíška vy? 
P.S.: omluvte možné nesmyslné věty nebo horší slovosled, před chvilkou jsem přišla ze školy a jdu si lehnout, tak už se mi to nechtělo kontrolovat. :)

6 komentářů:

  1. Nádherná hromádka. :) Dívka z nočních můr je super. :)

    OdpovědětVymazat
  2. Dostala jsi skvělý knížky. Moře klidu si chci moc přečíst. :)

    OdpovědětVymazat
  3. Spálenou mrazem závidim, samý pěkný knihy. :)

    OdpovědětVymazat
  4. Spoustu těch knih neznám a myslím, že je ani číst nebudu, protože mne nezaujaly už obálkou. V poslední době mám YA knihy ráda, ale nemůžu všechny. Spíše dočítám rozečtené série a vrhám se do hlubin akce krvavějších fantasy a scifi trháků. Ty milostné trojúhelníky a podobná romance mne začíná odpuzovat.
    Ale například na Divergence se chystám, protože na to slyším jen chválu, snad si ji pořídim co nejdřív. :)
    A Dívka z Nočních můr je taky povedená kniha, ale první díl se mi zdál přeci jenom lepší ^^

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já to mám tak trochu podobně - co se týče YA knih -, začínám se více orientovat na detektivky a knížky ze života. :)

      Vymazat

Děkuji za tvůj komentář. :)