úterý 29. října 2013

Mé knižní série (15)



Tento projekt vymyslela Roxanne a jeho cílem je představit ostatním série, které máme v knihovně, ať už jsou všechny díly na světě nebo je to rozečtená série, a odpovědět na pár otázek.

Škola noci - P. C. Cast & Kristin Cast


1. Jak ses o téhle sérii dozvěděl/a?
Když jsem přečetla první díl VA, hledala jsem něco podobného - o upírech. Na tuhle sérii byla docela velká reklama, všude po internetu na mě vyskakoval první díl a tak jsem si ho pořídila.

2. Kolik dílů jsi zatím stihl/a přečíst?
Přečetla jsem pět dílů. Sérii jsem si přestala kupovat po druhém dílu a další tři jsem si půjčila v knihovně. Pátý díl jsem četla více jak před rokem a asi už se k sérii nevrátím. To by byla velká náhoda.

3. Co na tuhle sérii říkáš?
Má nádherné obálky, to se musí nechat, ale to je asi tak všechno, co můžu vyšvihnout. Sama nemůžu uvěřit, že jsem přečetla pět dílu, protože Zoey mi lezla tak strašně na nervy!

4. Který díl z celé série máš nejraději?
No, tak to bude asi ten první. To byl takový úvodní díl, kde jsme se dostávali do života upírů. I když už tam bylo několik věcí, které mě tak trochu zarážely, ale chtěla jsem dát sérii šanci.

5. Jaká je tvoje oblíbená postava, proč?
No tak to fakt nevím. Tohle bude jedno z nejtěžších vybírání. Ale asi vyberu babičku Zoey, která se mi docela zamlouvala.

6. Kterou postavu fakticky nemůžeš vystát?
Tak takhle otázka je o hodně lehčí, i když nevím, koho mám vybrat, protože je více adeptů. Třeba Stevie Rae (aspoň doufám, že se to takhle píše) nebo Heath a nakonec samotná Zoey, která to podle mě má strašně lehký a kdyby neměla své kamarády, tak by neuměla dojít ani do jídelny, jak je neschopná.


7. Když porovnáš originální a české obálky, které se ti líbí víc?
Máme stejné obálky jako originál, které jsou vážně povedené. 

8. Která obálka se ti líbí nejvíc?
Z těch dvou, které vlastním, se mi líbí nejvíc obálka druhého dílu. Ale jinak se mi líbí obálka desátého dílu.

9. Existuje nějaká scéna na kterou jen tak nezapomeneš?
No, abych řekla pravdu, tak si na žádnou významnou scénu nevzpomínám. Nebo žádná na mě neudělala hlubší dojem. Jediné, co si vybavím, když na sérii pomyslím, je modré a narůžovělé tetování. 

3 komentáře:

  1. Ja som zvládla 3 diely aj to neviem ako. Strašne mi tie postavy liezli na nervy.

    OdpovědětVymazat
  2. Já jsem skončila u druhého dílu a nevím jestli se k této sérii ještě někdy vrátím :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za tvůj komentář. :)