čtvrtek 25. července 2013

Přečteno podtrženo - červen 2013

  • Pomalu se blíží konec dalšího měsíce - prvního měsíce prázdnin a většina z nás má půlku prázdnin za sebou - a já ještě doháním resty. Za červen jsem se polepšila a přečetla šest knih, což je dobré vzhledem k tomu, že jsme měli ve škole frmol - odevzdávání závěrečných prací a psaní posledních písemek. 
  • No a jdeme se podívat na zoubek knížkám, které jsem přečetla za červen. A jaké knihy jste přečetli vy? A jak se vám líbily?
Vybíráme z těchto knih:



Nejlepší kniha

CO BUDE DÁL - John Katzenbach
Nejspíš se jedná o první knihu tohohle ražení, kterou jsem přečetla. Už od začátku mě zaujal autorům styl psaní, který bych chytlavý, napínavý a dobře se četl. I když mi chvilkami přišlo hledání Jennifer trochu zdlouhavé, konec mi to všechno vynahradil. Fakt.



Nejslabší kniha

OHOŽENÍ - L. J. Smith
Je mi docela líto, že jsem tuhle knihu musela označit za nejslabší, protože to byl zatím nejlepší díl z celé série. Celkově se kvalita série zvedla, i když je smutné, že zlepšení nastalo až po jedenácti dílech... Mám takové tušení, že už to nepíše Smith, ale nevím to jistě a nechci kecat. :)



Hrdinka měsíce

PROKLETÉ MĚSTO - Lisa McMann

Hlavní hrdinka Kendall mi kápla do noty hned na začátku. Je milá, přátelská a pohodová. Obdivovala jsem ji, jak se vyrovnala a dokázala žít se svojí poruchou a nevzdávala se.



Hrdina měsíce

DIAMANTY NOSÍ SMRT - Nancy Martin

Nevím, čím to je, že na ně mafiáni vždycky udělají dojem. :D Dokonce ani Derek od FBI nepřekonal Micka. Bohužel ho v tomhle díle moc nebylo, ale o to víc jsem si užívala scény, když se objevil, sršil vtipem a snažil se sbalit Noru. 


Pár měsíce

DIAMANTY NOSÍ SMRT - Nancy Martin
Nora a Michael (proč se každý druhý mafián jmenuje Michael? :D) k sobě patří, i když ti dva - teda hlavně Nora - si to nechtějí přiznat. Mám ráda, když na sebe štěbetají a když se k nim přidá jedna z Nořiných sester, tak to nemá chybu, protože Nořiny sestry = katastrofa. :D



Vstříc romantice

VEČEŘE S VAMPÝREM - Abigail Gibbs
No nevím, jestli se jedná přímo o romantiku v pravém slova smyslu, to asi ne, ale ze všech knih, které jsem přečetla, se tady objevuje nejvíce těch "vzdychacích scén", které vytvoří nejedné čtenářce úsměv na tváři. 




Smích, prosím

DIAMANTY NOSÍ SMRT - Nancy Martin
Už jenom to, jak Nancy píše, je celkem vtipné. Do příběhu umí nenuceně zakomponovat lehkost a nadhled a tím pádem má čtenář knihu zafixovanou jako veselou a vtipnou, přestože hlavní tématem je řešení vraždy. 




Napětím nedýcháte

ZVRÁCENÉ MYŠLENKY - Andrea Kane
Už když jsem četla Napsáno krví, mě Andrea dokázala přesvědčit, že umí psát detektivky. Já osobně se při čtení jejich knih bavím a zatím mě dokázala vždycky překvapit, protože jsem nikdy nedokázala odhalit hlavního pachatele.



Koukáme po obálkách

VEČEŘE S VAMPÝREM - Abigail Gibbs
Obálka jsem si už vzala pod lupu v meme Posuď knihu podle obalu. Obálka se mi moc líbí, i když mi moc nesedí font písma, ale na to se dá vzyknout. Škoda, že mám doma pracovní výtisk a nemůžu tuhle obálku obdivovat naživo. :)

3 komentáře:

  1. Temnú hrdinku by som si chcela prečítať :) Vyzerá super.

    Ja som stihla prečítať Mesto popola, Drahokamy - všetky časti a pár kníh mám ešte rozčítaných :D

    OdpovědětVymazat
  2. Na Co bude dál se strašně moc těším! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A jo, ted jsi mi pripomnela, ze jsem ji videla u tebe ve velky chvastacce. Jsem zvedava, co na ni reknes. :))

      Vymazat

Děkuji za tvůj komentář. :)