neděle 14. července 2013

Posuď knihu podle obalu (14)


Nedělní meme, které má pod palcem Syki. Cílem je vybrat si jednu knihu a ohodnotit její obálku, jak na mě zapůsobila jestli se mi líbí/nelíbí. Budu ráda, když se také zapojíte a napíšete svůj názor.


Název: Na ostrově
Autor: Tracey Garvis Graves
Datum vydání: červenec 2013
Nakladatelství: Ikar

Oficiální anotace:
Na Maledivy se většinou jezdí na dovolenou. Třicetiletá učitelka Anna však bude na jednom z jejich ostrovů trávit léto neobvyklým způsobem. Má pomoci šestnáctiletému Týdžejovi dohnat školu, kterou zameškal kvůli boji se zákeřnou chorobou. Ani Týdžej si nepředstavoval, že bude trávit prázdniny s rodiči někde daleko od Chicaga a kamarádů. A ještě k tomu ležením v učebnicích. Jenže letadlo s Týdžejem a Annou za mladíkovou rodinou nikdy nedorazí. Po ztroskotání hydroplánu skončí na opuštěném ostrově, odkázáni jeden na druhého. Debutový román mladé americké autorky, který se okamžitě po vydání stal bestsellerem.


Moje hodnocení: Na knihu jsem narazila úplnou náhodou a ani anotace mě až zas tak nezaujala. Ale vybrala jsem ji kvůli krásné letní obálce. Kéž bych se mohla vrátit k moři a užívat si znovu sluníčka. A když o tom tak píšu napadlo mě, že na téhle obálce trochu toho sluníčka chybí, přijde mi, že je tam zamračeno.

2 komentáře:

Děkuji za tvůj komentář. :)