čtvrtek 6. června 2013

Knihy ze měsíc květen 2013

Konečně nám začal poslední školní měsíc, i když nezačal zrovna pozitivně... Tímto bych chtěla vyjádřit podporu nejen lidem z mého města, Ústeckého kraje, ale celým Čechám, kde zasáhla divoká voda.
Za květen jsem ulovila pěkných šest knih a můžou za to z 90% recenzní výtisky, protože jsem na nákup knih neměla pomyšlení nebo spíš peníze, za které jsem si musela koupit oblečení na léto. Ani moje čtecí výsledky nejsou nijak pěkné, přečetla jsem pouze čtyři knihy. Celkově tenhle rok čtu o hodně méně, než jsem si představovala.



Jako první mi dorazil recenzní výtisk Co bude dál od Domina. Knihu už jsem před nějakou dobou začala číst, čtu docela pomalu, ne že by nebyla dobrá, ale není na čtení pořádně čas. Ze začátku mě překvapilo, jak je příběh napsaný - je svižný a dobře se čte, i když text není jednoduchý. Jsem zvědavá, jak to nakonec dopadne, protože autor umí překvapit. :)



Od nakladatelství Fragment jsem si vyžádala už třináctý díl Upířích deníků - Ohrožení, nemůžu uvěřít, kolik už je vydaných dílů a to se tento rok plánuje vydání (tuším) dalších tří dílů - tudíž by série měla mít šestnáct dílů a kdo ví, jestli L. J. Smith plánuje zakončení... No každopádně musím říct, že dvanáctý díl nebyl vůbec špatný (na poměry Upířích deníků) a celkem se těším na Ohrožení, uvidíme, jaké bude.
Další knihou je Diamanty nosí smrt. Četla jsem první knihu vydanou v rámci téhle edice a musím říct, že se mi líbila, hlavně autorčin styl psaní. Tak jsem zvědavá na tuhle knihu, snad mě nezklame. :)



Další knihou od Fragmentu je Prokleté město od autorky Lisa McMann, která napsala i mou oblíbenou Lovkyni snů. Fotka je z doby, kdy jsem knihu četla a momentálně ji mám přečtenou, protože je to záležist jednoho odpoledne. Na knihu očekávejte v nejbližší době recenzi. Můžu říct, že nepřekonala Lovkyni snů a nechápu, proč se o knize píše, že je to horor. Ještě si musím rozmyslet hodnocení, ale nebude to horší než tři hvězdičky.



Posledním recenzním výtiskem je kniha od Andrey Kane Zvrácené myšlenky. Snad bude kniha dobrá jako její předešlý vydaný díl. Každopádně tahle modrá obálka je hezčí než ta červená, ale i ta měla něco do sebe. A poslední knihou jsou Pernští delfíni - to je moje výhra v soutěži! Jsem na ni zvědavá, protože je to něco odlišného, co běžně čtu a vůbec nevím, co od knihy očekávat.

2 komentáře:

Děkuji za tvůj komentář. :)