pátek 10. května 2013

Přečteno podtrženo - duben 2013

  • Už před týdnem započal nový měsíc a taky trochu opožděně přináším měsíční přehlad knih, které jsem za daný měsíc přečetla. Nějak mě nenapadá, co bych sem napsala. Jen bych vám ráda připomněla májový knižní hop, který probíhá na několik blozích - máte posledních šest dnů do ukončení soutěže. Takže neváhejte, hraje se o hezké ceny, tak zkuste své štěstí. :)

Vybíráme z těchto knih:




Nejlepší kniha

HOSTITEL - Stephenie Meyer
Tento měsíc jsem nevěděla, jakou knihu jsem mám obsadit - bylo více adeptů. Tři knihy z pěti jsem ohodnotila plným počtem hvězdiček. Nakonec jsem vybrala mojí srdcovku, kterou asi nikdy nepřestanu milovat a pokaždé, když jí čtu, nesmírně si četbu užiju. To je můj Hostitel!


Nejslabší kniha

DRUHÁ ŠANCE - L. J. Smith 

Nechci nic zakřiknout, ale mám pocit, že se tahle série zlepšila. Konečně se začalo dít něco normálnějšího než jsou liškodlaci a děcka, který si koušou jazyky a chtějí zabít své rodiče. Teď to vypadá, že se děj do budoucna může zlepšit. Ale v tomto díle se nic nedělo a bylo to jen takové zdlouhavé a místy pořádně nudné.

Hrdinka měsíce

NEPŘÍTEL MÉHO NEPŘÍTELE - Kateřina Petrusová

Katka píše skvěle a o to víc mám radost, že jde o českou spisovatelku, a dokázala, že i spisovatelka z naší malé země se může rovnat těm ze zahraničním. Umí popsat postavy tak, že si je hned oblíbíte a budete jim fandit. Já jsem si oblíbila Jo, kterou jsem na jednu stranu litovala a na druhou odivovala, jak je silná. Správná ženská do nepohody.


Hrdina měsíce

HOSTITEL - Stephenie Meyer

Ian je prostě zlatíčko. To byste museli knihu číst, abyste pochopili mé myšlenkové pochody. :) Ale jsem jednoznačne team Ian. Knižního Jareda nemám moc ráda, ale filmový Jared... to je jiná. :D




Pár měsíce

HOSTITEL - Stephenie Meyer

Ian a Wanda - dvě rozdílné stvoření, kteří se mají rádi i přesto, že je každý z jiného druhu. Těm dvou jsem fandila od začátku do konce. A hned po Curranovi a Kate je to můj nejoblíbenější pár.



Vstříc romantice

NEPŘÍTEL MÉHO NEPŘÍTELE - Kateřina Petrusová

Už v prním díle Bavettových jsme se dočkali spoustu romantiky a ani v dalším díle o ní nejsme ochuzeni, i když se dočkáme i akce. Katka je prostě mistr v psaní romantických scén. Doslova se rozplýváte jako cukr ve vodě, máte přiblblý výraz, víte to a je vám to jedno.

Smích, prosím

SETKÁNÍ S DUCHEM - Stacey Kade

Ačkoliv se na první pohled nemusí zdát - hlavně díky anotaci - tahle knížka je hodně veselá. A to díky hlavním hrdinům, kteří děj připepří svými hláškami.



Napětím nedýcháte

NEPŘÍTEL MÉHO NEPŘÍTELE - Kateřina Petrusová

Příběh se odehrává v jádru newyorské mafie a proto není divu, že se dočkáme spoustu akce. Střídají se pohledy Jo a Roberta, který je velký boss mafie a proto se do akce dostaneme hned několikrát.

Koukáme po obálkách

SETKÁNÍ S DUCHEM - Stacey Kade

Knihy jsem si všimla už v originální verzi a to právě díky krásné obálce. Jsem velmi ráda, že i my - čeští čtenáři - se můžeme chlubit ve své knihovně knížkou, která má nádhernou obálku.

3 komentáře:

  1. S Hostiteľom úplne súhlasím :) A ten Ian...;)
    Setkání s duchem a Nepřítel mého nepřítele by som si veľmi chcela prečítať :)

    OdpovědětVymazat
  2. SETKÁNÍ S DUCHEM aj Hostitela plánujem čítať 8)

    OdpovědětVymazat
  3. Hostitel je super kniha!!
    Na Setkání s duchem se chystám :))

    OdpovědětVymazat

Děkuji za tvůj komentář. :)