neděle 21. září 2014

Posuď knihu podle obalu (49)


Nedělní meme, které má pod palcem Syki. Cílem je vybrat si jednu knihu a ohodnotit její obálku, jak na mě zapůsobila jestli se mi líbí/nelíbí. Budu ráda, když se také zapojíte a napíšete svůj názor.


Název: Elusion
Autor: Claudia Gabel & Cheryl Klam
Datum vydání: říjen 2014
Nakladatelství: CooBoo


Oficiální anotace:
Chcete žít v bezproblémovém světě, kde se splní každé vaše přání? Chcete mít možnost vybrat si libovolné místo na Zemi či ve Vesmíru a v okamžiku se tam ocitnout? Chcete zapomenout na svůj reálný život a dělat si, cokoli jen chcete? V tom případě vítejte v Elusion – v dokonalém virtuálním světě. 
Regan byla vždy velkou zastánkyní Elusion, ještě aby ne – její otec tento nový svět naprogramoval a její nejlepší kamarád Patrick teď řídí firmu, která tuto snovou virtuální realitu vydává. Avšak od otcovy nečekané smrti do Elusion nevstoupila. Navíc se začínají šířit zvěsti, že celý program není tak bezpečný, jak tvrdí oficiální představitelé firmy. A tvrzení o návykovosti a nebezpečnosti přicházejí i z velmi důvěryhodných zdrojů – například od Joshe, absolventa vojenské akademie a skvělého programátora. Regan se pustí do osobního vyšetřování a postupně odhaluje spletitou síť lží a tajemství. A zjistí, že bude muset volit mezi láskou a věrností… a její rozhodnutí ovlivní životy milionů lidí.

Fantastický příběh z blízké budoucnosti o svůdné povaze virtuálního světa, v němž můžete uskutečnit všechno, co chcete.


Moje hodnocení: 
Na tuhle knihu jsem dnes narazila poprvé, ještě jsem o ní neslyšela, ale hned na první pohled jsem se zamilovala do její obálky, která vypadá překrásně, kouzelně a pořád jsem z ní tak trochu mimo. Líbí se mi, že to opravdu vypadá jako obrázek z iluze, tak nějak si iluzi představuji ani nevím proč, ale mám ji spojenou se stříbrnou barvou. A navíc ten tyrkysový nápis, který je moc pěkný - mám ráda tuhle barvu. :)

5 komentářů:

Děkuji za tvůj komentář. :)