čtvrtek 7. srpna 2014

Zhlédnuté filmy a seriály za červenec

Zloba – královna černé magie // Maleficent

Snímek Zloba – Královna černé magie vypráví dosud nezpracovaný příběh legendární zlé královny z klasického snímku společnosti Disney Šípková Růženka z roku 1959, a seznamuje diváky s její zradou, která nakonec způsobila, že se její kdysi čisté srdce proměnilo v kámen. Královna Zloba, hnaná touhou po pomstě a urputnou snahou udržet si trůn, uvrhne na novorozenou dcerku lidského krále, Auroru, krutou kletbu. Jak princezna roste, ocitá se přímo v samém středu narůstajícího konfliktu mezi lesním královstvím, které si zamilovala, a lidským královstvím, ze kterého pochází. Zloba si uvědomuje, že princezna může být klíčem k míru mezi oběma říšemi a je tak nucena k nemilosrdným činům, které oba světy navždy změní. (csfd.cz)

Původně jsem na tenhle film nechtěla ani jít a víte jak to dopadlo? Byla jsem na něm dvakrát v kině. Ne že by to byl nejlepší film všech dob, ale kamarád mě přemluvil a nakonec musím přiznat, že se to filmařům povedlo a já si film užila. Navíc Angelina Jolie je excelentní a docela se těším, až to uvidím v češtině, protože nevěřím, že bych všemu v angličtině rozuměla.

Moje hodnocení: 5 hvězdiček



Godzilla // Godzilla

Nejznámější impozantní monstrum na světě se ve filmu postaví proti zlým nestvůrám ohrožujícím samou existenci lidstva, kterým vdechla život vědecká arogance lidí. (csfd.cz)

Na tenhle film jsem byla hodně zvědavá, protože jeho starší verzi (z roku 1998) mám hodně ráda a vždycky si na ni najdu čas, když ji dávaj v televizi. Ale z nového zpracování mám trochu rozpaky a jsem zklamaná, nemůžu si pomoct, ale pro mě je lepší ta stará Godzilla. Možná je to tím, že to mám nakoukaný. Ale na druhou stranu to nebylo až tak špatný, ale úplně mi to nesedlo. Opravdu co to zachránil byl pěkný hlavní hrdina – kvůli němu bych si to dalo klidně znova. :D

Moje hodnocení: 3 hvězdičky


Ďábel v těle // The Devil Inside

Isabella (Fernanda Andrade) má trauma. Z její matky se před několika lety tři lidé pokusili v amatérských podmínkách vymést ďábla a ona (nebo zlá bytost v ní) je brutálně připravila o život. Jako mimořádně těžký případ byla ze Spojených států převezena do psychiatrické léčebny v Římě, kde od té doby živoří v neustálém utlumení sedativy. Isabella se rozhodne vyřešit tragickou kapitolu v rodinné historii a v doprovodu kameramana se za matkou vydá, aby zjistila, co se tehdy doopravdy stalo. První setkání po letech ale její trauma ještě víc prohloubí. Matka je očividně nepříčetná a nepoznává ji, a proto se Isabella rozhodne proniknout do tajů exorcismu, aby ji a také sebe zachránila. Seznámí se se dvěma knězi, kteří navštěvují přednášky na vatikánské církevní škole, jež se tomuto temnému oboru věnuje. Ti se jí rozhodnou pomoci a díky tomu se ocitnou v předpokoji míst, kde se dějí věci tak kruté, že se jim lidský mozek zdráhá uvěřit. Oni dostanou šanci vyzkoušet si je na vlastní kůži. (csfd.cz)

Hned ze začátku jsem prožila šok a tak to bylo až do konce. I když berte to s rezervou, já se lekám pořád a na horory koukám zásadně přes ruce. :D Tohle je přesně ten typ hororů, které nemám moc ráda, mám z nich strach a divný pocit. Nevadí mi, když všude tečou hektolitry krve a tkáně lítaj vzduchem, ale jakmile se jedná o duchy nebo o démony, to je něco jiného. Tak proč jsem dala takové nízké hodnocení? Protože se v tom hororu vůbec nic nevyřešilo, nebylo tam řečeno proč, jak a ten konec byl hroznej a všechno zkazil. Proto nemůžu hodnotit líp.

Moje hodnocení: 2 hvězdičky


Jurský park // Jurassic park

Po fantastickém nálezu miliony let starých D.N.A. se pokusí skupina ambiciózních vědců vytvořit přírodní park s žijícími prehistorickými zvířaty na vzdáleném liduprázdném ostrově. Celý projekt podporuje milionář John Hammond (Richard Attenborough), který těsně před otevřením Jurského parku pro veřejnost pozve na jeho návštěvu svá dvě vnoučata, známého paleontologa s jeho přítelkyní a další odborníky. Průběh jejich klidné návštěvy se rychle změní v noční můru poté, co jeden ze zaměstnanců v naději na tučný zisk od konkurence ukradne embrya dinosaurů. Aby snadno unikl z parku, vypne bezpečnostní systémy a tím i elektřinou napájený plot ohrazující celý Jurský park. Dinosauři se dostávají do volné přírody a souboj lidí s druhohorními obludami začíná. (csfd.cz)

Tenhle film je pro mě klasika, vyvolává ve mně sentimentální vzpomínky a asi navždycky ho budu mít ráda. Vzpomínám si, že jako malá jsem na něj koukala pořád, i když jsem se bála a snila o kariéře paleontologa. Nevadí mi, že je tam spoustu věcí, které by se mi v jiném filmu nelíbili a že grafika stojí za prd, tenhle film prostě žeru.

Moje hodnocení: 5 hvězdiček


Jak vycvičit draka 2 // How to Train Your Dragon 2

Ostrov Blp býval místem, kde Vikingové ve dne v noci bojovali s draky. Pak však mladý snílek Škyťák vycvičil draka Bezzubku, spřátelil se s ním a hlavně všem vysvětlil, že lidé a draci mohou žít v harmonii. Příběh poskočil o pět let dopředu a z Blpu se stal v mezidobí dračí ráj, kde se lidé a draci navzájem respektují a mají se rádi. Škyťákova největší kamarádka Astrid je hvězdou oblíbených dračích závodů, ve kterých hravě poráží ostatní vikinské teenagery, zatímco Škyťák dává přednost osamělým spanilým letům s Bezzubkou, během nichž mapují neznámá území a objevují nové světy a nové draky. Jedno z jejich dobrodružství je přivede do těžko přístupné ledové jeskyně, která je domovem stovky neznámých divokých draků. Taky se zde setkají s tajemnou Dračí jezdkyní, z které se vyklube Škyťákova dávno ztracená matka Valka. Na láskyplné objetí matky se synem ale není čas, protože nad soužitím lidí a draků se stahují mračna, která se přihnala díky Dragovi, mocichtivým a samozvaným „dračím bohem", kterému slouží nafoukaný lovec draků Eret. Tihle dva představují nebezpečí, se kterým sám Škyťák s Bezzubkou nic nezmůžou, a tak dají dohromady starou partu, do níž kromě Astrid patří i Tlamoun, Snoplivec, Rybinoha a dvojčata Ťafan a Rafana. Spolu s nimi se ale budou muset mocnému nepříteli postavit i Škyťákův otec, vikinský náčelník Kliďas Velikán a především jeho matka Valka. Naučit táhnout tenhle nesourodý spolek za jeden provaz bude nesmírně obtížné. Bez toho ale nebudou mít obyvatelé Blpu sebemenší šanci. (csfd.cz)

Už od Madagaskaru mám ráda animované pohádky a tahle je jedna z těch, která mě za poslední dobu opravdu nadchla. Navíc angličtina v ní byla jednoduchá, takže jsem si film užila, i když nebyl v češtině. Opět jsem chvilkami nedýchala, byla jsem napnutá a zadržovala slzy – ano, opravdu jsem se málem rozbrečela, ale říkala jsem si, že by to bylo trapný rozbrečet se v kině plném dětí, a tak jsem to ustála. :D

Moje hodnocení: 5 hvězdiček


Titanic // Titanic

Byl obrovský a luxusní. Lidé o něm ve své pýše říkali, že je nepotopitelný. Když vyplouval Titanic na svou první plavbu, byli na jeho palubě také chudý Jack a bohatá Rose. On vyhrál lístek v pokeru, ona měla pronajato jedno z nejluxusnějších apartmá. Prožili spolu nejkrásnější chvíle života a slíbili si, že už se nikdy nerozejdou - až do oné osudné noci, kdy pýcha lidstva narazila v Severním moři do ledovce, který Titanic neúprosně poslal ke dnu. Krásná romance se změnila ve zběsilý a tragický boj o záchranu. Kolik jim zbývá? Hodina, možná dvě... (csfd.cz)

Myslím, že tenhle film nemusím ani představovat… I když můj kamarád ho třeba viděl až právě teď se mnou – neuvěřitelné. No, nebudu vám popisovat jaké dělal scény, že se na takovou kravinu dívat nebude atd. Víte co? Na konci brečel společně se mnou a přiznal, že je to pěkný film (ještě aby ne, Oskary by nedostal jen tak, ne?). Každopádně jsem se přesvědčila, že Titanic nikdy nezestárne a nikdy mě neomrzí. Možná, že ho mám s každým shlédnutím víc a víc ráda a myslím, že kdyby tenhle film nebyl tak dlouhý, dívám se na něj častěji.

Moje hodnocení: 5 hvězdiček


Hunger games: Vražedná pomsta // Hunger games: The Catching Fire

Katniss Everdeen a Peeta Mellark se po šokujícím vítězství v 74. ročníku Hunger Games vrací domů. Jako vítězové musí ale brzy domov a své rodiny znovu opustit a vydat se na okružní jízdu po všech krajích Panemu. Jejich úkolem je bavit lidi, oproti očekávání Kapitolu ale Katniss a její příběh inspiruje ke vzpouře. Během turné po krajích Panemu Katniss vycítí, že se neodvratně schyluje k revoluci. Hlavní město ale stále drží moc pevně ve svých rukou a prezident Snow není člověk, se kterým je dobré si zahrávat. Ve vhodný čas, ve vhodný moment, Katniss Everdeen musí být zlikvidována. Sílu Kapitolu mají symbolizovat přípravy na 75. Hry, které skrývají překvapení a rozhodnou o budoucnosti celého Panemu. Katniss a Peeta musí zpět do arény. (csfd.cz)

Nemůžu uvěřit, že jsem se k HG dostala až teď, ale napravila jsem to a musím říct, že filmaři a herci odvedli pořádný kus kvalitní práce. Na tom filmu není snad nic, co bych vytkla. Samozřejmě, že mi tam několik věcí, co byly v knížce, chybí, ale chápu, že se tam nemůže vejít všechno. Perfektní efekty, skvěle zvládnutá aréna a Jennifer je vážně skvělá. Strašně moc se těším na další díl, na který se, doufám, konečně dostanu do kina.

Moje hodnocení: 5 hvězdiček


Ledové království // Frozen

Nebojácná a věčně optimistická Anna se vydává na velkolepou výpravu v doprovodu drsného horala Kristoffa a jeho věrného soba Svena, aby nalezla svou sestru Elsu, jejíž ledová kouzla uvěznila království Arendelle do věčné zimy. Na své pouti se Anna a Kristoff setkávají s podmínkami, které si nezadají s nejvyššími velehorami světa, mýtickými trolly a legračním sněhulákem Olafem, a navzdory drsným živlům se zoufale pokoušejí dosáhnout svého cíle dříve, než bude zcela pozdě. (csfd.cz)

Už je to nějakou doby, kdy jsem o téhle pohádce slyšela poprvé a musím se přiznat, že jsem na ni úplně zapomněla a až teď jsem se na ni podívala… a byla jsem uchvácená. Tak dlouho mě pohádka nebavila a kdo by si nezamilovala Olafa? Ten byl skvělý a myslím, že to on dělá tuhle pohádku tak jedinečnou.

Moje hodnocení: 5 hvězdiček


Sběratelé kostí // Bones

8. série: 1., 2., 3. díl
Antropoložka doktorka Temperance Brennanová pomáhá FBI při identifikaci nalezených ostatků neznámých obětí. Společně s kolegyní Angelou, asistentem Zackem a Hodginsem se v laboratoři snaží dopátrat podoby a charakteristických rysů oběti. Brennanová je ve svém oboru velmi schopná, a tak se postupně její spolupráce s agentem FBI Boothem prohlubuje a doktorka se začíná podílet i na samotném vyšetřování vražd. (serialzone.cz)

Je to už nějaká doba, kdy tahle série spatřila světlo, dokonce (aspoň teda myslím) že už byla odvysílána v Česku, ale dostala jsem se k ní až teď, ani nevím proč. Jako vždy jsem si seriál užila, navíc ten případ s Pellantem (nebo jak se to píše) je víc než zajímavý a jsem zvědavá, jak to nakonec vyřeší…

Moje hodnocení: 4 hvězdičky


Přátelé // Friends

1. série: 4., 5., 6., 7., 8. díl
Láska, sex, přátelství, štěstí a smůla kolem nás aneb život je třeba brát s nadhledem.
Šestice blízkých přátel žijících v New Yorku prožívá radosti i starosti života. Zažívají velké lásky, románky a milostná zklamání. Pracovní úspěchy i kariérní nezdary ... (serialzone.cz)

Tenhle seriál mě snad nikdy neomrzí, mám ráda tuhle praštěnou šestici a viděla jsem každý díl několikrát a pořád se nemůžu rozhodnout, kdo je nejvíc máklej. Co myslíte? :D

Moje hodnocení: 5 hvězdiček


Pravá krev // True Blood

7. série: 2., 3., 4., 5., 6. díl
Alan Ball, tvůrce úspěšného seriálu "Odpočívej v pokoji", se vrací s novým seriálem pro HBO, tentokrát o upírech - "Pravá krev".
Tento seriál je založen na knižní sérii "The Southern Vampires Mysteries" od americké spisovatelky Charlaine Harris, která popisuje svět, jenž zná upíry díky syntetické krvi "TruBlood" vytvořenou japonskými vědci.
Setkáme se s barmankou Sookie Stackhouse (Anna Paquin), která ovládá telepatické schopnosti - ví, co si lidé myslí - a snaží se je udržet v tajnosti. Ji a jejího bratra Jasona (Ryan Kwanten) vychovala babička po náhlé ztrátě jejich rodičů. Jednou však do baru v malém městě v Louisianě, kde pracuje, přijde upír Bill Compton (Stephen Moyer) a Sookie se zamiluje... (serialzone.cz)

No jako fakt koukám, co ti herci podávají za výkony, vážně před nimi smekám – myslím si, že není lehké hrát milostnou scénu, navíc třeba ještě chlap s chlapem. No a taky tam pořád někdo umírá, kolikrát si říkám, jestli v tom seriálu někdo přežije. Co myslíte vy? Já myslím, že se všichni navzájem povraždí… :D

Moje hodnocení: 5 hvězdiček

5 komentářů:

  1. To je dost slušný. :D
    Já bych moc chtěla vidět Zlobu - královnu černé magie a také Jak vycvičit draka 2. No jo no, ještě jsem to prostě neviděla. :D
    Jinak Ledové království je skvělej animák a písničky jsou ještě lepší a Olaf? Bezvadnej! :) Jinak s Přáteli souhlasím. Také mě to nikdy neomrzí a s přítelem na ně můžeme koukat od rána do večera. :D Ani já se nemůžu rozhodnout, který z nich je nejvíc máklej. :D

    OdpovědětVymazat
  2. Z Godzilly jsem byla také na rozpacích, také znám tu z roku 98, takže jsem docela koukala. Až mi přítel vysvětlil, že ta z roku 98 nemá s Godzillou nic moc společnýho. Film se mi ale líbil, byl super. A Titanic miluju. Na Přátelé můžu koukat furt dokola. :)
    Beauty of pink

    OdpovědětVymazat
  3. Devil inside som videla pred dvoma rokmi, no videla som iba tri minúty a hneď som to vypínala :D
    Kosti je stále veľmi dobrý seriál aj ja ho pozerám :)
    Doporučujem ti seriál Elementary - ďalší seriál na motívy Sherlocka Holmesa, no je úžasne spracovaný.

    OdpovědětVymazat
  4. Ledové království chci vidět co nejdříve, mladší sestra o tom mluví pořád! Seriál Pravá krev vůbec neznám, kouknu na něj!

    OdpovědětVymazat

Děkuji za tvůj komentář. :)