neděle 24. srpna 2014

Posuď knihu podle obalu (48)


Nedělní meme, které má pod palcem Syki. Cílem je vybrat si jednu knihu a ohodnotit její obálku, jak na mě zapůsobila jestli se mi líbí/nelíbí. Budu ráda, když se také zapojíte a napíšete svůj názor.


Název: Pekáč buchet
Autor: Kateřina Petrusová
Datum vydání: říjen 2014
Nakladatelství: Fragment


Oficiální anotace:
ONA
Redaktorka ženského časopisu, expertka na vaření. Miluje nové recepty, oprašuje staré po babičkách, dobrého jídla se nikdy nepřejí a je pro ni středobodem vesmíru. Sama o sobě říká, že je gastrosexuálka. Sport je pro ni nutné zlo, aby nenakynula jako její milované tvarohové buchty. Jmenuje se Klára.

ON
Adrenalinový sportovec. V létě leze po horách, v zimě po zamrzlých vodopádech. Sport je součástí jeho života a nedokáže bez něj existovat. Jeho břišní, zádové, hýžďové, no prostě všechny svaly, podle toho patřičně vypadají. Pekáč buchet může spořádat na posezení a nebude to na něm vůbec vidět. Jmenuje se Matouš.

Je vůbec možné, aby dva takto rozdílné světy fungovaly společně? Stačilo jediné včelí bodnutí a následná prudká alergická reakce, a bylo to. Náhoda je spojila dohromady, a tak na nich můžeme otestovat hned dvě lidová moudra: že láska prochází žaludkem, a že láska hory přenáší.Další skvělé čtení od Kateřiny Petrusové, které smlsnete jako pralinku. Najdete v něm všechno, co na jejích knížkách máte rády: svérázné postavy, skvělé dialogy, nečekané zápletky. Vtip, romantiku i napětí.


Moje hodnocení: 
Poprvé, když jsem obálku viděla, tak jsem se lekla a zhrozila se. Na první pohled mi přišla obálka šílená a říkala jsem si, jak by někoho v knihkupectví mohla zaujmout. Ale postupem času musím říct, že má něco do sebe. Přijde mi taková pozitivní, slibuje trochu trhlý příběh a líbí se mi, jak je všechno z jídla, což jsem si na první pohled nevšimla. Uvidím, jak bude vypadat obálka na živo, snad bude ještě hezčí. :)

4 komentáře:

  1. Mně se obálka líbí, přijde mi, že je z ní cítit taková pozitivní energie a pohoda, ale už jen kvůli názvu bych ji nevzala do ruky :)

    OdpovědětVymazat
  2. Také jsem si na první pohled nevšimla, že je všechno z jídla. Obálka je vážně skvělá a já už se moc těším na její obsah! :)

    OdpovědětVymazat
  3. Jé tuto knihu bych si chtěla přečíst vypadá zajímavje

    OdpovědětVymazat

Děkuji za tvůj komentář. :)