středa 4. června 2014

Zhlédnuté filmy za květen

  • K tomuto článku mě přivedla Lumos S., u které jsem četla doporučení na filmy a díky tomu jsem objevila pár dobrých filmů. Proto jsem se rozhodla udělat takovýhle článek, kam shrnu všechny filmy, které jsem za daný měsíc viděla. Možná vás nějaký film zaujme, ale hlavně to beru jako seznam pro mě, abych věděla, co bych komu měla doporučit, když se mě zeptá. :)

(Ne)zadaní // That Awkward Moment


Poté, co Mikeyho manželka požádá o rozvod, jeho kamarádi Jason a Daniel mu slíbí, že zůstanou svobodní spolu s ním. Není nic jednoduššího a lepšího, než svobodný a nespoutaný život. Původní plán najít si někoho na nezávazný postelový aerobik se zkomplikuje, když si Mikey začne hledat náhradu za svou ženu a Jason s Danielem se zamilují. Ani jeden to ale nemůže přiznat, protože by porušil slib. Kamarádi jsou důležitější než holky, nebo ne? (csfd.cz)

Na první pohled se tento film může zdát jako další tuctová komedie a do určité míry (z větší míry) to bude pravda, ale stejně má film něco, co se mi líbilo. Hned ze začátku mě příjemně překvapilo, že je film zpracovaný z pohledu chlapů a musím se přiznat, že hlavní důvod, proč jsem se na film rozhodla podívat byl Zac Efron v hlavní roli, který mě už v několik filmech přesvědčil, že už dávno není tím nuňánkem Troyem, ale umí zahrát i daleko lepší role. I když postupem děje si mě získal Miles Teller, který mi chvilkami přišel hezčí než Zac.

Rozhodně nečekejte, že se jedná o film, který by mohl získat Oscara nebo vám radikálně změnil pohled na svět, ale je to příjemná komedie (romantiku fakt moc nečekejte :D), která vám zpříjemní odpoledne. Mně teda ano.

Moje hodnocení: 3 hvězdičky



Svět podle Prota // K-PAX


Kevin Spacey, držitel dvou hereckých Oscarů, v roli pacienta psychiatrické léčebny s jasnou diagnózou: tvrdí, že je na Zemi na návštěvě a pochází z planety K-PAX. Jeff Bridges, několikrát na Oscara nominovaný, v roli jeho lékaře dr. Marca Powella. Přepracovaný psychiatr ze státní nemocnice nachází u svého vesmírného pacienta řadu nezvyklých projevů a navíc naprostou odolnost vůči běžným léčebným prostředkům. Co když je podivný pacient skutečně mimozemšťan? (csfd.cz)

Na tenhle film jsme se dívali v hodině psychologie a asi bych na něj nikdy nepřišla, kdyby toho nebylo. Ale docela mě film chytil a do dnes mám spoustu otázek k zamyšlení, které film nezodpověděl a pořád tak nějak nemám jasno, jaké mám z filmu pocity. Mám takové filmy ráda a výkon Kevina Spaceyho byl obdivuhodný a můžu říct, že Kevin je pan herec a ani Jeff Bridges nebyl o moc horší. Po dlouhé době jsem opět viděla opravdu povedené herecké výkony.

Pokud máte rádi psychologické filmy s nádechem sci-fi, tak je tento film pro vás to pravé a mohl by se vám líbit.

Moje hodnocení: 4 hvězdičky



Vampýrská akademie // Vampire academy


Rose Hathawayová je dhampýrka, napůl člověk a napůl vampýr. Dhampýři jsou zároveň strážci Morojů, což jsou klidní a smrtelní vampýři, kteří žijí diskrétně v našem světě. Posláním dhampýrů je chránit Moroje před krvežíznivými vampýry - Strigoji. Dhampýrka Rose se svojí kamarádkou, morojskou princeznou Lissou, prožívají různá dobrodružství. Zkoušejí sílu jejich přátelství, trpí a ztrácí milované lidi. Tenhle film vypráví jejich příběh... Morojská princezna Lissa a její nejlepší kamarádka Rose uprchly ve smrtelném strachu z vampýrské akademie, ale po dvou letech byly vypátrány tajemnými strážci a odvlečeny zpět. Znovu se tak ocitají v obrovském nebezpečí, protože na akademii se mohou pohybovat nebezpeční Strigojové. Ti chtějí Lissu zničit, protože jako jediná dcera urozeného morojského rodu je překážkou jejich plánu na ovládnutí světa vampýrů. Naštěstí je tady ale dhampýrka Rose, v jejichž žilách se smísila krev vampýrů a lidí, takže dokáže zlým Strigojům lépe čelit. V tajemném a ponurém světě akademie ale nebude snadné odolat všem nástrahám a zradám: Lissa bude muset opatrněji využívat svých nadpřirozených schopností, aby nepadla do strigojské pasti, a Rose se musí vzdát velké lásky, aby mohla kamarádku ochránit a za žádných okolností ji nezklamat. Jediné, nač se totiž mohou obě spolehnout, je jejich vzájemné pouto, jejich přátelství... (csfd.cz)

Abych řekla pravdu, nemyslela jsem si, že bych se na film podívala takhle brzy, protože knižní předloha je moje oblíbená série a bála jsem se, že ji filmaři zprzní. No, do teď jsem z filmu taková zmatená… Asi by z něj byla nadšená, kdybych neznala knížku, ale takhle mě filmová VA moc nenadchla. Co musím ocenit je, jak je film vtipný a Zoe co by Rose je úžasná, dokonce jsem přišla na chuť i filmové Lisse a taky se vám Christian zdál chvilkami hezčí než Dimitrij? :D

Co se mi fakt na filmu nelíbilo, tak to jsou ty všemožné úpravy a zásahy do děje. Chápu, že to scénáristi museli předělat, aby příběh byl akčnější, ale podle mého názoru to občas přehnali. Ale nejvíc mě zarazil vztah Dimitrije a Rose… taky vám přišlo, že se k sobě vůbec nemaj? Řekla bych, že ten jejich vztah pěkně pokonili…

Ve směs je filmová VA taková příjemná oddychovka a stále se držím názoru, že by bylo lepší, kdyby místo filmu udělili seriál.

Moje hodnocení: 3 hvězdičky




Amazing Spider-man 2 // Amazing Spider-man 2


Být Spider-Manem (Andrew Garfield) je skvělé. Peter Parker nezná úžasnější pocit než se prohánět mezi mrakodrapy, být skutečným hrdinou a trávit čas s Gwen (Emma Stone). Být Spider-Manem ale má také svou cenu: jedině Spider-Man je schopen ochránit ostatní Newyorčany před pozoruhodnými padouchy, kteří město ohrožují. Když se na scéně objevuje Electro (Jamie Foxx), je Peter nucen čelit nepříteli, který je mnohem silnější než on sám. A když se vrací i jeho starý přítel Harry Osborn (Dane DeHaan), uvědomuje si Peter, že všechny jeho nepřátele něco spojuje: společnost OsCorp. (csfd.cz

Původně jsem ani na tenhle film jít nechtěla, důvod je jednoduchý – nikdy jsem nebyla fanda těchto komikových postaviček a nikdy jsem neviděla takovýto film, ale nakonec jsem se nechala přemluvit a byla jsem příjemně překvapená a nadšená.

Možná je to tím, že jsem žádný jiný díl Spider-mana neviděla a tak mi to nepřijde ohrané a bylo tam spoustu akčních momentů, které jsem si naprosto užila. Navíc použitá hudba a 3D brýle skvěle doplňovaly bitvy, takže jsem měla stoprocentní zážitek. Co se týče romantické linie, tak se mě (citlivé duši) moc nelíbila a skoro mi ukápla slza. Navíc Andrew Garfield v hlavní roli byl super a myslím, že neokouzlil jen mě. :D

Nikdy bych neřekla, že by se mi takovýhle film líbil a vůbec nevadilo, že jsem neviděla první díl (na který se brzy podívám) a film jsem si maximálně užila a těším se na pokračování, na které určitě půjdu.

Moje hodnocení: 5 hvězdiček 

2 komentáře:

  1. (Ne)zadaní vypadají dobře! Vampýrskou akademii jsem tento měsíc taky viděla a překvapilo mě, že se mi to neuvěřitelně moc líbilo :) Na Amazing Spider - man 2 se moc těším :)

    OdpovědětVymazat
  2. Na (Ne)zadaní se hodlám mrknout co nejdříve. Vampýrská akademie se mi celkem líbila, ale jako seriál mě to ani nenapadlo. :D Možná, že by to fakt bylo tak lepší... :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za tvůj komentář. :)