pátek 8. listopadu 2013

Mé knižní série (16)



Tento projekt vymyslela Roxanne a jeho cílem je představit ostatním série, které máme v knihovně, ať už jsou všechny díly na světě nebo je to rozečtená série, a odpovědět na pár otázek.

Pravá krev - Charlaine Harris



1. Jak ses o téhle sérii dozvěděl/a?
Asi se mi do podvědomí název Pravá krev dostala díky seriálu, který jsem dokoukala tohle léto (celých šest řad :D). O a když jsem si před nějakou dobou objednávala knížky a vyhledávala upíry, padla mi do oka tahle série a už jsem jí začala sbírat. 

2. Kolik dílů jsi zatím stihl/a přečíst?
Zatím jsem přečetla jedenáct dílů a jeden povídkový díl, který se mi moc nelíbil. Každopádně mám před sebou ještě dva díly, na které se docela těším.

3. Co na tuhle sérii říkáš?
Ze začátku? Bomba, ale od sedmého dílu to jde trochu z kopce a série mě tak trochu zklamala, čekala jsem něco jiného, ale naopak seriál je každou sérií lepší a lepší - fakt ho doporučuji. A kdyby vás nebavil děj, určitě vás zaujme Alexander v roli Erica... hm...

4. Který díl z celé série máš nejraději?
Jednoznačně volím čtvrtý díl. Hodně Erica, hodně hodnýho Erica, která čtenářka by si ho nezamilovala? Fakt povedený díl - od té doby jsem Ericovou fanynkou. 

5. Jaká je tvoje oblíbená postava, proč?
Kdyby nečetla poslední dva díly, řekla bych Erica, ale ten mi trochu začal lízt na nervy - asi stárne. :D Proto volím jeho pravou ruku Pam, která je bezvadná, škoda, že se v příběhu nevyskytuje víc, zasloužila by si více prostoru. 

6. Kterou postavu fakticky nemůžeš vystát?
Knižního Billa moc nemusím. Neměla jsem ho moc ráda od začátku a časem už vůbec. Ani bych nezaregistrovala, kdyby se v knihách dál neobjevoval, dokonce bych to uvítala.


7. Když porovnáš originální a české obálky, které se ti líbí víc?
Asi ty naše, i když i k těm bych měla pár připomínek.

8. Která obálka se ti líbí nejvíc?
Nejvíc se mi líbí první díl nebo sedmý.

9. Existuje nějaká scéna na kterou jen tak nezapomeneš?
Je toho víc, ale většinou mi utkvěly scény právě s Ericem, především ve čtvrtém a sedmém díle, to byl geniální. 

2 komentáře:

Děkuji za tvůj komentář. :)