středa 25. září 2013

Přečteno podtrženo - srpen 2013

  • Já vím, už zase mám zpoždění, ale snažím se svůj skluz napravit. :)) Akorát mi pořádně ztěžuje škola - tenhle rok byl pro mě vstup do školního režimu snad nejtěžší, co jsem kdy zažila. Nevím, čím to je, ale škola mi dává fakt zabrat. Ne do učení, ale spíš mě psychicky vyčerpává. Nebudete mi věřit ale tenhle týden jsem šla spát (dvakrát!) těsně po devátý a to mám třikrát týdně od čtvrt na deset, takže žádné brzké vstávání se nekoná, protože mám školu patnáct minut od baráku. 
  • Dost postěžování si, ale musela jsem to někde ze sebe dostat. :D Každopádně jsem v srpnu přečetla krásných devět knih. Sice to není to, co jsem si představovala. Tenhle rok jsem přes prázdniny přečetla jen 15 knih. Minulý rok jsem jen za červenec přečetla 13 kousků... ale musím to brát z té lepší stránky - pořád jsem přečetla za prázdniny víc knih, než většina mých spolužáků za svůj život. A to nekecám. Docela smutné, co? Nebudu to dál zdržovat a jdem se podívat na měsíční hitparádu. 

Vybíráme z těchto knih:
        



NEJLEPŠÍ KNIHA


ARÉNA SMRTI - Suzanne CollinsRozhodovala jsem se mezi touhle knih a Polibkem pro Annu. Nakonec jsem se rozhodla pro HG, protože i když jsem četla knížku četla podruhé, dostala mě znovu. Možná se mi líbila ještě víc než poprvý. Mohla jsem si všímat detailů a příběh si užít. Při prvním čtení jsem byla taková vyjukaná, byla to moje první dystopie, nemohla jsem příběh s ničím srovnávat a teď jsem si potvrdila, že HG jsou úžasné pořád. Ještě jeden důvod mě napadl, proč jsem si teď čtení víc užila - jsem starší, přece jenom jsem knížku četla v patnácti. Teď mám jiné hodnoty a jiný pohled na svět.

NEJSLABŠÍ KNIHA


ÚKRYT - L. J. Smith
Přestože je jsou Stefanovy deníky o hodně lepší než původní Upíří deníky, ale musím říct, že pátý díl mě trochu zklamal. Čekala jsem pořádnou akci, ale místo toho se děj protáhnul a nevyřešilo se vůbec nic. Ještě k tomu se přidaly další trable a věci k vyřešení. Doufám, že šestý díl bude ten poslední, ve kterém se objeví problematika s Jackem Rozparovačem, kterého nemůžu vystát.

HRDINKA MĚSÍCE


KATNISS (Aréna smrti) – Suzanne Collins
O tuhle příčku se „poprala“ Sydney s Katniss. Jak už jste zjistili – vyhrála Katniss. Musím říct, že Suzanne dokázala vytvořit úžasné postavy, se kterými musela strávit hodně času, aby je propracovala a působily reálně. Katniss jsem vybrala proto, že s takovou postavou jsem se nikdy víc nesetkala. Ona je tak chladná, nekompromisní, dodržující zásady. Líbí se mi, jak postupně nevyměkla jako většina postav, které byly ze začátku drsné, ona vydržela do samého konce. Nemyslete si, že by se neuměla obětovat, že neumí milovat. To umí samozřejmě taky, ale kvůli drsnému životu musela tyhle vlastnosti popostrčit do pozadí.

HRDINA MĚSÍCE


ADRIAN (Zlatá lilie) – Richelle Mead
Tak tady je to bez přemýšlení. Adrian je jedna z mých nejoblíbenějších mužských postav a teď, když je v Pokrevních poutech se Sydney, je ještě lepší. Skvěle svými kousavými poznámkami doplňuje a oživuje děj. Na jednu stranu je to bad guy, ale má dobré srdce. Kvůli lásce se snaží být lepší. No, u  které čtenářky by neuspěl? :D

PÁR MĚSÍCE


ANNA A ÉTIENNE (Polibek pro Annu) – Stephanie Perkins
Četla jsem spoustu pochvalných recenzí na tuhle knihu, takže když jsem o ní zavadila v knihovně, musela jsem si ji odnést domu. Musím říct, že jsem zjistila, co na ní všichni vidí – a to je hlavní pár. Oba dva hrdinové jsou super, a když jsou spolu, je to ještě třikrát lepší. Já jsem si čtení pořádně užila a musím si o knihu říct Ježíškovi, aby mi ji přinesl pod stromeček, protože tuhle knihu musím mít doma.

VSTŘÍC ROMANTICE


BOŽSKÝ BASTARD – Christina Lauren
Není to romantika v pravém slova smyslu, ale něco málo by se tam z klasické romantiky našlo. Jde spíš o to, že pod pojmem romantická kniha si představím čtení pro ženy. No a Božský bastard je rozhodně čtení pro ženy.

SMÍCH, PROSÍM


ZLATÁ LILIE – Richelle Mead
Jak už jsem řekla, Adrian je ve vtípkách a jízlivých, sarkastických poznámkách nepřekonatelný. I když musím přiznat, že Sydney sem tam prohodí taky něco vtipného. A když už se nesmějete nad vtipnými scénami, objeví se vám na tváři takový ten „přiblblý“ úsměv, když jsou ti dva spolu.

NAPĚTÍM NEDÝCHÁTE


EREBOS – Ursula Poznanski
Kniha mě příjemně překvapila. Nejen svým čtivým, napínavým dějem, ale i svým úctyhodným koncem. Vím, že už jsem to psala několikrát, ale musím to napsat znovu, protože mi autorka udělala velkou radost. Po celou dobu čtení jsem přemýšlela, co má hra vlastně za lubem, spekulovala jsem, jak všechno bude pokračovat a jaký bude vlastně konec.

KOUKÁME PO OBÁLKÁCH


BOŽSKÝ BASTARD – Christina Lauren
Ještě se mi nestalo, abych měla tak velký problém vybrat jednu obálku. Myslím, že všechny knížky, které jsem tenhle měsíc přečetla, by si zasloužily být tady. Protože každá má opravdu povedenou obálku, na kterou se dobře kouká. Nakonec jsem vybrala BB, protože tahle obálka se opravdu Jotě povedla. Je na ní pěkný chlad a i obrázek pod obalem, ale i barvy knížky se fakt povedlo sladit. Navíc je obálka hezčí než originál a to se moc často nestává. Takže velký palec nahoru! 

1 komentář:

  1. Adrian je strašne vtipná postava 8D Teším sa až ožije na plátne! 8D

    OdpovědětVymazat

Děkuji za tvůj komentář. :)