úterý 24. září 2013

Mé knižní série (11)


Tento projekt vymyslela Roxanne a jeho cílem je představit ostatním série, které máme v knihovně, ať už jsou všechny díly na světě nebo je to rozečtená série, a odpovědět na pár otázek. 

Blackbird Sisters Mystery - Nancy Martin




1. Jak ses o téhle sérii dozvěděl/a?
Úplně náhodou, když jsem brouzdala po stránkách nakladatelství Fragment a první díl mě zaujal pěknou obálkou, přečetla jsem si anotaci, která mě taky zaujala, a tak kniha putovala ke mně domů. 

2. Kolik dílů jsi zatím stihl/a přečíst?
Oba dva a moc se těším na vydání dalších dílů! :)

3. Co na tuhle sérii říkáš?
Kniha se tváří jako detektivka a nebo se to o ní píše. Jasně, jde tam o vraždu a její následné vyřešení, ale já příběh vnímám jako příjemnou, veselou oddychovku, kterou mám moc moc ráda.

4. Který díl z celé série máš nejraději?
Oba dva se mi líbily, ale asi o malilinko lepší mi přijde druhý díl - Diamanty nosí smrt. Přeci jenom se setkáváme se známými postavami a nemusíme se s nikým seznamovat. A možná je druhý díl víc akční než ten předchozí.

5. Jaká je tvoje oblíbená postava, proč?
Zamilovala jsem si hlavní hrdinku Noru a její sestry a jejího přítele ne přítele Michaela. Mám ráda skoro všechny postavy. :D Takže nemůžu vybrat pouze jednu. Fakt to nejde. Každá postava má něco do sebe, co ta druhá nemá. Každopádně si budete muset přečíst knihu sami, protože na tuhle otázku vám fakt neodpovím. :)

6. Kterou postavu fakticky nemůžeš vystát?
V druhém díle se mi "zhnusil" detektiv Bloom. V prvním díle jsem ho měla docela ráda, ale teď mi lezl na nervy. Přišel mi hodně nepříjemný a trochu arogantní. Takový postavy nemám ráda.


7. Když porovnáš originální a české obálky, které se ti líbí víc?
Máme ve směs stejné obálky jako originál, takže nemám o čem rozhodovat. :)

8. Která obálka se ti líbí nejvíc?
Obě jsou pěkné, ale víc se mi líbí obálka druhého dílu. Ta staro-růžová barva vypadá fakt skvěle a takovou barvu v knihovně ještě nemám. :) 


9. Existuje nějaká scéna na kterou jen tak nezapomeneš?
V knize není žádná scéna, která by někomu vyrazila dech (až na rozřešení) nebo mu změnila pohled na život. Ale v příběhu je spoustu vtipných scén, u kterých jsem se musela smát, hlavně pokud byla poblíž Libby - sestra Nory - ta ženská je uragán. :D

4 komentáře:

  1. Tuhle sérii zbožňuji! :D Už se těším, až vyjdou další díly, protože tyhle obálky jsou něco pro mě :3

    OdpovědětVymazat
  2. Já si tuto sérii chci přečíst. :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za tvůj komentář. :)