středa 7. srpna 2013

Přečteno podtrženo - červenec 2013

  • Sakryš, víc jak půlka prázdnin je už za námi a pár dní před námi, než opět zasedneme do školních lavic. Taky se těšíte jako já? (Ironie) Za červenec jsem přečetla šest knih, což není žádný úspěch, ale když se zamyslím, že jsem sedmnáct dní nebyla doma, je to docela slušné skóre. No a jak bývá zvykem, máme tu další měsíční přehled.
Vybíráme z těchto knih:



Nejlepší kniha

POSLEDNÍ OBĚŤ - Richelle Mead
Knihu jsem četla už po druhé a musím ji opět vynést až do nebes. Čtení jsem si užila a přesvědčila jsem se, že VA prostě vždycky bude patřit mezi série, které mi zasáhly do srdce. Sice nejlepší dílem pro mě zůstává ten třetí, ale ani závěrečný není špatný. Jen je na něm smutné, že je poslední...


Nejslabší kniha

ŽENA V ČERNÉM - Susan Hill
Tak musím říct, že tahle kniha je asi moje největší chyba. Nemůžu uvěřit, že jsem ji přelouskala... i když jsem ji četla od dubna (!), přestože má něco málo přes to stran. Bylo to prostě nudné, vůbec to nebylo strašidelné a celková zápletka? Po dočtení jsem si říkala, jestli si autorka ze mě dělá prdel nebo co... Prostě asi nejnudnější kniha, jakou jsem kdy četla.


Hrdinka měsíce

POSLEDNÍ OBĚŤ - Richelle Mead
Nechtěla jsem všude cpát VA, ale ona si to prostě zaslouží. Mám ráda Rose se vším všudy i s jejími chybami, které by mě u jakékoliv jiné postavy iritovaly, ale Rose jsem je prostě odpustila. Na ni mám ráda, jak se dokáže postavit za druhé, věří a nevzdává se...



Hrdina měsíce

POSLEDNÍ OBĚŤ - Richelle Mead
Když už jsem nominovala Rose, musela jsem nominovat i Dimitrije. Já prostě žeru každou scénu, kde se tenhle chlap objeví, i kdyby šel jenom na záchod nebo se podívat z okna jaké je počasí... :D




Pár měsíce

POSLEDNÍ OBĚŤ - Richelle Mead
A asi žádným překvapením není, že když jsem vybrala Rose i Dimitrije, že vyberu ty dva dohromady. Oni prostě patří k sobě jako žádný jiný knižní pár. Skvěle se doplňujou a dělaj knižní svět hezčím. :))




Vstříc romantice

JSEM ROZTŘÍŠTĚNÁ - Tahereh Mafi
Tahle kniha je hodně nabitá romantikou, což bylo pro mě mínus. Čekala jsem pořádnou dystopii, ale většina děje byla zaměřena na hlavní protagonisty a na to, jak si hledají cestu k sobě. Neříkám, že je kniha špatná, ale čekala jsem něco jiného. :)



Smích, prosím

PRÁZDNINY PRO ZALÁSKOVANÉ - Lenka Lanczová
Dobrý, oddechový, letní románek, ve kterém je spoustu vtipných okamžiků. I když tahle kniha nepatří mezi moje oblíbenější od Lenky, je to příjemné letní čtení, které se báječně hodí na čtení u vody.




Napětím nedýcháte

POSLEDNÍ OBĚŤ - Richelle Mead
Úplně si pamatuji, jak jsem byla napnutá, jak všechno skončí, když jsem knihu četla poprvé. Je v ní tolik témat k vyřešení - očistit Rose z vraždy, najít Lissiina sourozence, jak to dopadne mezi Rose a Adrianem a ještě zajímavější - jak to dopadne mezi Rose a Dimkem...



Koukáme po obálkách

STOPY MINULOSTI - L. J. Smith
Rozhodovala jsem se mezi Jsem roztříštěná a mezi Stopy minulosti - obě obálky jsou pěkné a nevěděla jsem jakou vybrat. Nakonec jsem vybrala Stopy minulosti, protože mám ráda seriálové herce. No řekněte, holky, komu by se nechtělo koukat na dva krásné chlapy? ;)

4 komentáře:

  1. Jéé konečně jsem našla někoho komu se nejvíc líbí třetí díl (VA), jé ty si mi udělala radost :DDD.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to jsem ráda. :D Že jsem ti udělala radost. :))

      Vymazat
  2. A VA boduje! :D
    Mala by som si už konečne prečítať 2. diel :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za tvůj komentář. :)