čtvrtek 29. srpna 2013

Mé knižní série (8)


Tento projekt vymyslela Roxanne a jeho cílem je představit ostatním série, které máme v knihovně, ať už jsou všechny díly na světě nebo je to rozečtená série, a odpovědět na pár otázek. V tomto článku vám představím sérii od mé velmi oblíbené autorky.

Sukuba- Richelle Mead


1. Jak ses o téhle sérii dozvěděl/a?
Protože jsem velkým fanouškem VA a miluju styl psaní Richelle Mead, takže když jsem se dozvěděla, že u nás bude vycházet další její série, těšila jsem se na ni, chtěla jsem ji mít doma a automaticky po ní sáhla.

2. Kolik dílů jsi zatím stihl/a přečíst?
Přečetla jsem všech pět dílů, které mám doma a teď čekám, až vyjde ten poslední šestý. 

3. Co na tuhle sérii říkáš?
Ze začátku jsem byla poněkud zklamaná a pár dílů mi trvalo, než jsem si na Georginu zvykla. Nesedla mi a trvalo mi, než jsem jí začala chápat. Až (tuším) od čtvrtého dílu jsem se sérii dostala na kloub a začala jí mít ráda. Teď jsem zvědavá, jak to všechno skončí, i když si myslím že na to, že se jedná o poslední díl, je spoustu věcí k vysvětlení. Uvidíme, jak to Richelle zvládla vyřešit.

4. Který díl z celé série máš nejraději?
Zatím je mým nejoblíbenější ten pátý, který se mi líbil nejvíc.


5. Jaká je tvoje oblíbená postava, proč?
Nejraději mám anděla Cartera, který se (bohužel) v knize na můj vkus objevuje strašně málo. Trochu mi připomíná Adriana, i když Adrian je ještě daleko lepší. Doufám, že i v posledním díle se tohohle zvrhlého anděla dočkám. :)

6. Kterou postavu fakticky nemůžeš vystát?
Tawny, teda aspoň doufám, že se tak ta nová sukuba jmenuje. Objevovala se hlavně ve třetím díle, ale neskutečně mi svou hloupostí lezla na nervy. Byla tak hloupá, že už to nebylo ani roztomilé a prostě jsem jí nemohla vystát.


7. Když porovnáš originální a české obálky, které se ti líbí víc?
Máme tak nějak stejné obálky, ale my je máme hezčí, protože jsou líp barevné a nevypadají, já nevím... prostě se mi ty originální moc nelíbí.

8. Která obálka se ti líbí nejvíc?
Z nějakého důvodu se mi nejvíc líbí obálka čtvrtého dílu, přestože modelka vypadá umělá - hlavně její vlasy, abych byla přesná. Asi je to tou zvláštní zelenou, která působí skoro až étericky.

9. Existuje nějaká scéna na kterou jen tak nezapomeneš?
Několikrát mě Richelle dokázala překvapit, hlavně rozchodem Setha a Georginy ve třetím díle, který jsem vůbec nečekala a vyrazil mi dech.

4 komentáře:

  1. Tuto sérii mám ráda, je totiž od mé oblíbené spisovatelky. Zatím teda nemám 5 díl, ale snad si ho brzo dokoupím.

    OdpovědětVymazat
  2. Já jsem si právě koupila knížku 'Unearthly' od Cynthia Hand, kterou zrovna Richelle Mead doporučuje. No, zatím jsem přečetla dvě stránky, ale vypadá dobře :) .. Netušíš jestli ji prodávají i v Čechách?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Myslíš, jestli prodávají v ČR knihu od C. Hand? Tak tu vydává nakladatelství Cooboo pod názvem Nadpozemská. Série má tři díly a všechny už vyšly v češtině. :))

      Vymazat
    2. Děkuji, děkuji! :)

      Vymazat

Děkuji za tvůj komentář. :)