úterý 27. srpna 2013

Mé knižní série (7)


Tento projekt vymyslela Roxanne a jeho cílem je představit ostatním série, které máme v knihovně, ať už jsou všechny díly na světě nebo je to rozečtená série, a odpovědět na pár otázek. Dneska se koukneme na zoubek sérii, která rozděluje čtenáře na tři skupiny.

Stmívání - Stephenie Meyer


1. Jak ses o téhle sérii dozvěděl/a?
Bylo to ještě před tím, než šel první díl do kin, tuším, že jsem knihu začala číst někdy na začátku prosince. O knize jsem se dozvěděla od svojí sestřenice, která knihu četla a nemohla se jí vynachválit, no a tak jsem se ke knize dostala i já. 

2. Kolik dílů jsi zatím stihl/a přečíst?
Přečetla jsem všechny díly... několikrát. 

3. Co na tuhle sérii říkáš?
Byla doba, kdy tahle série pro mě byla... já nevím... něco jako božím požehnáním? :D Strašně jsem ji žrala a mohla jsem ji číst pořád a pořád (o tom se můžeme přesvědčit na fotce, kde jsou vidět opotřebované hřbety :D). Teď k sérii mám zvláštní pouto, rozhodně vím, že existují daleko kvalitnější knížky, ale stejně mám sérii svým způsobem ráda a vlastně díky ní jsem začala pořádně číst.

4. Který díl z celé série máš nejraději?
Asi ten první. Je takový nejzajímavější, ale zase třetí díl je nejvtipnější (v rámci téhle série :)). Asi přece jen volím Stmívání, protože to všechno začalo a nic není zamotané. 


5. Jaká je tvoje oblíbená postava, proč?
Emmett. Mám ráda jeho vtipný kecy a jeho nos, který do všeho strká. Bez něj by byl příběh tak trochu suchý a bez šťávy. Navíc Kellan Lutz je fakt kus chlapa! Mummy. :)

6. Kterou postavu fakticky nemůžeš vystát?
Tak to si nevybavuji, kdo by mě tak hodně štval, ale asi Mike, nevím, ten kluk mi prostě nesedl a neměla jsem ho nikdy ráda. Kolikrát bych něčím přetáhla Bellu, ale dalo se to vydržet. :)


7. Když porovnáš originální a české obálky, které se ti líbí víc?
Líbí se mi oboje. Ale na české obálky jsem už zvyklá a nedokážu si představit, že bych v knihovně měla ty černé, takže hlasuji pro naše.

8. Která obálka se ti líbí nejvíc?
Rozhodně prvního dílu, líbí se mi ta zelená a celkově vypadá obálka tajemně. A taky ve mně vyvolává vzpomínky na dobu Vánoc, kdy jsem knihu četla poprvé, a já Vánoce miluju!

9. Existuje nějaká scéna na kterou jen tak nezapomeneš?
V hlavě mi utkvěla scéna na louce a v autě, všechny z prvního dílu. 

5 komentářů:

  1. Mne sa viac páčia tie naše/originálne obálky :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kdyby neměla k těm původním vztah, tak by se mi taky líbily víc ty černé. :D

      Vymazat
  2. Tuto sérii mám taky doma, ale v černém vydání (v boxu). Ještě jsem je nečetla.. :D Mám je doma už dva roky.. :) Nějak mě to odradilo, když jsem viděla film.. :)))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To se ani nedivím, mě se film taky moc nelíbil nebo spíš nesplnil moje představy, které jsem měla po přečtení. Měla bys je zkusit a udělat si obrázek. :) Zkus jim dát šanci, a i když to není žádný trhák, třeba se ti budou líbit. :))

      Vymazat
  3. Já jsem tuto sérii už četla a rozhodla jsem se, že si jí někdy přečtu znova :))

    OdpovědětVymazat

Děkuji za tvůj komentář. :)