čtvrtek 22. srpna 2013

Mé knižní série (6)


Tento projekt vymyslela Roxanne a jeho cílem je představit ostatním série, které máme v knihovně, ať už jsou všechny díly na světě nebo je to rozečtená série, a odpovědět na pár otázek. No a v dnešním článku vám představím svou oblíbenou sérii, i když vím, že není nejlepší co se týče zpracování, stejně ji mám ráda.

Lovkyně snů - Lisa McMann



1. Jak ses o téhle sérii dozvěděl/a?
Už ani pořádně nevím, jak jsem se o téhle sérii dozvěděla. Nejspíš z nějakého knižního blogu a jestli můžu tipovat, tak vsázím na Syki. Knihy jsem si všimla už v originálu, protože mě zaujala svou obálkou a pak už jsem jen netrpělivě čekala, až ji vydají i u nás.

2. Kolik dílů jsi zatím stihl/a přečíst?
Už jsem přečetla všechny díly a musím říct, že nevím, který je lepší.

3. Co na tuhle sérii říkáš?
Mám tuhle série strašně moc ráda, i když vím, že to není žádná bomba, co se týče zpracování, ale z nějakého důvodu ji mám ráda, sama nevím proč. Možná kvůli jedinečným postavám nebo kvůli psaní samotné autorky, které bylo ojedinělé a velmi zajímavé. Možná díky obojímu.

4. Který díl z celé série máš nejraději?
Asi ten první, ve kterém to všechno začalo a pomalu jsme se dozvídali, co se děje. I když třetí díl je taky dobrý (i když se v něm nic závratného neděje). Za nejslabší bych označila druhý díl, který mě až zas tak za srdce nechytil, ale je taky dobrý.


5. Jaká je tvoje oblíbená postava, proč?
Tak to bez rozmyšlení můžu říct že Cabel. On není jako ostatní hrdinové. Není ten, ze kterého by čtenářky padly na zadek díky jeho vzhledu, ale má něco v sobě a dokáže si mnoho čtenářek získat jen tím, jaký je a jak se o Janii stará.

6. Kterou postavu fakticky nemůžeš vystát?
Matku Janie. Je hrozná matka. Uzavřela se do sebe a vůbec se o svojí dceru nechová, je nezodpovědná a po celé tři díly bych jí nejraději nafackovala, aby se probrala. Neskutečně mi pila krev!



7. Když porovnáš originální a české obálky, které se ti líbí víc?
Ty naše se mi líbí, i když mám takový pocit, že originální byly dost podobné, než přišlo další vydání, které je úplně jiné.


8. Která obálka se ti líbí nejvíc?
Nejvíce se mi líbí obálka prvního dílu. Mám ráda fialovou a navíc ten polštář dobře vystihuje děj knihy.

9. Existuje nějaká scéna na kterou jen tak nezapomeneš?
Nejvíc mi utkvěl závěr třetího dílu, u toho jsem brečela. :)

5 komentářů:

  1. Já se na tuto sérii do budoucna chystám. :) Jsem zvědavá, jak mě zaujme. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Uvidíš, na každého působí jinak, ale mě se strašně moc líbila. :)

      Vymazat
  2. Mě přišla zase dvojka nejlepší a trojka nejhorší :DDD DDD

    OdpovědětVymazat
  3. Z tejto série som zatiaľ čítala len jeden diel a bol vážne skvelý :) Dúfam, že sa čoskoro dopracujem aj ku pokračovaniu :)

    OdpovědětVymazat
  4. Z tejto série som zatiaľ čítala len jeden diel a bol vážne skvelý :) Dúfam, že sa čoskoro dopracujem aj ku pokračovaniu :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za tvůj komentář. :)