úterý 20. srpna 2013

Mé knižní série (5)


Tento projekt vymyslela Roxanne a jeho cílem je představit ostatním série, které máme v knihovně, ať už jsou všechny díly na světě nebo je to rozečtená série, a odpovědět na pár otázek. A v dnešním článku se mrkneme na další upířinu, které zdobí mojí knihovnu.

Noční lovci - Jeaniene Frost



1. Jak ses o téhle sérii dozvěděl/a?
Ani pořádně nevím, jak jsem se o sérii dozvěděla, ale pravděpodobně od Syki, která tuhle sérii četla a líbila se jí ještě před tím, než začala vycházet u nás. No a asi takhle se série dostala do mého podvědomí poprvé.

2. Kolik dílů jsi zatím stihl/a přečíst?
Zatím mám za sebou všechny tři díly, které vlastním, ale v co nejdříve se chystám koupit si čtvrtý díl, i když prý není tak dobrý jako předešlé díly.

3. Co na tuhle sérii říkáš?
Série si mě získala prvním dílem, který jsem zhltla na jeden zátah a Bonese s Cat jsem si zamilovala. Druhý díl ani ten třetí se tomu prvnímu bohužel nevyrovnal. Řekla bych, že největší "chybou", kterou autorka udělala bylo to, že Bonese a Cat dala dohromady hned v prvním díle a tak pohřbila zajímavý hate/love vztah.

4. Který díl z celé série máš nejraději?
Jednoznačně ten první. Bylo to něco jiného, než jsem četla do té doby a strašně se mi líbilo, jak se Cat s Bonesem nesnášeli, škoda, že si skočili kolem krku tak brzy.


5. Jaká je tvoje oblíbená postava, proč?
To je těžká otázka - Cat i Bonese mám ráda, ale zas tak velký dojem na mě neudělali jako Spade, který se v téhle sérii vždycky jen mihne, ale v První rudé kapce si mě získal a mám ho ráda i Denise, která je tolik jiná než Cat.

6. Kterou postavu fakticky nemůžeš vystát?
Matku Cat. Tu fakticky nemám ráda a nemůžu jí vystát, i když s každým dílem se to nepatrně lepší a třeba jí nakonec přijdu na chuť, i když v téhle chvíli pochybuji.


7. Když porovnáš originální a české obálky, které se ti líbí víc?
Máme stejné obálky jako ty originální, takže není co porovnávat. :)

8. Která obálka se ti líbí nejvíc?
Nejvíce se mi líbí obálka prvního dílu, která vypadá velice dobře a Cat tam vypadá jako doopravdy jako lovkyně upírů, i když bych chtěla vidět, jak přepere upíra v podpatcích, ale třeba to jde.

9. Existuje nějaká scéna na kterou jen tak nezapomeneš?
Konec prvního dílu, všichni asi vědí, co myslím. A taky jedna scéna ve třetím díle, kdy Bones zanechá Cat v domě a sám odjede a to, co následovalo, mi vyrazilo dech. Ráda bych se rozepsala, ale nechtěla bych spoilerovat a kazit zážitek ze čtení. :))

3 komentáře:

  1. Asi by ma táto séria nebavila, no raz jej možno šancu dám :)

    P.S. Keď kliknem na obrázky, tak sa objavia nejaké iné :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No určitě sérii vyzkoušej a uvidíš, co na ni řekneš. :)) Už jsem to opravila, mělo by to fungovat, ty odkazy budou jednou má smrt. :D

      Vymazat
  2. Tuto sérii bych si chtěla pořídit.. :)))

    OdpovědětVymazat

Děkuji za tvůj komentář. :)