čtvrtek 8. srpna 2013

Mé knižní série (2)



Tento projekt vymyslela Roxanne a jeho cílem je představit ostatním série, které máme v knihovně, ať už jsou všechny díly na světě nebo je to rozečtená série, a odpovědět na pár otázek. A pro dnešní den je to jedna ze sérií, ze které mám trochu rozporuplné pocity - první díl byl úplně bombový, ale s pokračováním už to bylo horší, ale svým způsobem mám sérii ráda.

Hex Hall - Rachel Hawkins


1. Jak ses o téhle sérii dozvěděl/a?
O knize jsem se dozvěděla hned po jejím vydání. Zaujala mě svojí obálkou, která se moc povedla a prostě jsem jí musela mít. (Znám pravidlo: Nesuď knihu podle obalu, ale přiznejme si, kdo to nedělá a většinu své knihovny mám díky obálkám, které mě nějakým způsobem zaujaly.)

2. Kolik dílů jsi zatím stihl/a přečíst?
Už jsem měla tu čest přečíst všechny díly a teď doufám, že i u nás nějaké nakladatelství vydá další sérii od Rachel.

3. Co na tuhle sérii říkáš?
Z prvního dílu jsem byla nadšená, líbilo se mi, jak je kniha napsaná vtipně a s nadhledem. Druhý díl, když se na to zpětně podívám, mě trochu zklamal, čekala jsem něco podobného jako v prvním díle - výřečnou Sophií a svižný příběh. No a třetí díl mé zklamaní tak trochu završil, nějak jsem si ten "epický" konec ani neužila.

4. Který díl z celé série máš nejraději?
Pro mě jednoznačná odpověď - první. Sophie je v něm taková ještě nezkažená nebo nezahořklá. Srší vtipem, má radost ze života. Celkově je kniha nejveselejší a má nejzajímavější zápletku a je tam Elodie, kterou jsem si dost oblíbila, i když byla chvilkama (hlavně ze začátku) nesnesitelná.


5. Jaká je tvoje oblíbená postava, proč?
Mou nejoblíbenější postavou je rozhodně Sophie. S takovou postavou jsem se ještě nesetkala, která by měla takovýhle smysl pro humor. I když zrovna teď čtu Rudou pyramidu a Sadie je Sophii dosti podobná, aspoň co se týče humoru.

6. Kterou postavu fakticky nemůžeš vystát?
Díky druhému dílu, kde byl naprosto nesnesitelný a příšerně mi brnkal na nervy, tuhle příčku vyhrál Archer. Kolikrát jsem pěnila a přála si, aby se na něj Sophie vykašlala, ale ve třetím díle už to zase byl Archer, které mu by každá druhá čtenářka zobala z ruky.


7. Když porovnáš originální a české obálky, které se ti líbí víc?
Originální a ty naše obálky jsou skoro ty samé, takže jsem spokojená na 100%. Trochu mě mrzí, že u druhého dílu chybí obraz ve vodě, takže to kazí celkový dojem, ale co se dá dělat, stejně jsou pěkné. :))

8. Která obálka se ti líbí nejvíc?
Všechny obálky jsou moc pěkné. Nejméně se mi asi líbí třetí díl. A tak je rozhodování mezi první a druhým dílem. Ta kombinace modré je fakt dobrá, ale asi vyhrála obálka druhého dílu. Oranžová s kombinací se šedivou zaujme na pohled a ty bílé šaty - krása.

9. Existuje nějaká scéna na kterou jen tak nezapomeneš?
Takových scén je nejvíc, ale asi mi nejvíc uvízla v paměti scéna z prvního dílu, kdy je Sophie s Archerem ve sklepě... to pro mě byla infarktová situace a úplný šok. 

5 komentářů:

  1. Veľmi by som si ju chcela kúpiť :)

    OdpovědětVymazat
  2. Tahle série je skvělá! :) Mám ji fakt ráda. :)

    OdpovědětVymazat
  3. Já jsem u té scéně ze sklepa málem omdlela :D Jinak tuhle sérii mám moc ráda :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No já jsem taky málem omdlela. :D A přemýšlela jsem, jestli si ze mě autorka dělá srandu nebo co... :D

      Vymazat
  4. Tuto sérii bych si strašně moc ráda pořídila a přečetla. :)))

    OdpovědětVymazat

Děkuji za tvůj komentář. :)