pátek 7. června 2013

Třicetidenní knihobraní (4): Kniha, která mě svým koncem „zvedla ze židle“

Máme tady další článek do knihobraní, které má na svědomí VeEee. Minule jsme řešili vzhled knihy a teď se vrátíme k jejímu jádru, protože dnešní téma je:

4. Kniha, která mě svým koncem „zvedla ze židle“


Dlouho jsem přemýšlela nad tím, jakou knihu bych zařadila do téhle kategorie. Bylo to celkem těžké a tak trochu jsem neměla ani páru, jakou knihu vybrat. Nakonec jsem vybrala knihu, kterou jsem četla celkem nedávno, donutila mě přemýšlet a dlouho jsem ji nemohla vyhnat z hlavy. Bohužel jsem na ni ještě nenapsala recenzi, i když byla dobrá, ale zasekla jsem se a nevím, jak bych měla začít.

Vybrala jsem knihu Ty proti mně od Jenny Downham. Svým koncem mě hodně zaskočila. Můžu říct, že se zápletka vyřešila a zároveň se nevyřešilo nic. Co to je za blbost? Museli byste si asi knihu přečíst, abyste pochopili, co tím myslím, ani jsem nenašla přirovnání k jiné knížce, protože žádnou jinou s takovým koncem jsem nečetla. Mohla bych vám tu situaci popsat, ale to bych naspoilerova děj a to doopravdy nechci. Ale můžu říct, že zbylo plno otázek, které zůstaly nezodpovězené a já bych na ně chtěla znát odpověď. Ale na druhou stranu vím, proč autorka příběh ukončila tak, jak ho ukončila.

3 komentáře:

  1. Dnes som si to objednala 8) Už sa na to teším.

    OdpovědětVymazat
  2. Přesně!! Ten konec byl o ničem, vcelku se prostě nic nevyřešilo... Celá knížka byla skvělá, ale tohle mohla autorka vymyslet daleko líp.. :D

    OdpovědětVymazat
  3. Na tuhle knihu se chystám, mám jí ve čtečce, tak snad se k ní brzy dostanu.

    OdpovědětVymazat

Děkuji za tvůj komentář. :)