čtvrtek 16. srpna 2012

Očekáváme u nakladatelství Baronet...

Máme tu další várku knižních novinek, kterých se v brzké době dočkáme. Tentokrát jsou to knihy od nakladatelství Baronet, které nás poslední dobou zásobuje množstvím zajímavých knih.


DOTKNI SE TEMNOTY
Karen Chance
Vychází 12. září

Cassandra Palmerová dokáže vidět budoucnost a komunikovat s duchy - což je vlastnost, díky níž po ní touží mrtví i nemrtví. Duchové mrtvých obvykle nebezpeční nejsou; ti si jenom rádi povídají... pořád.
Zato nemrtví, to je jiná kapitola.
Stejně jako každá jiná rozumná dívka se i Cassie snaží upírům vyhýbat. Když však krvežíznivý mafioso, od něhož před třemi lety utekla, Cassii znovu našel a jde mu jen o pomstu, musí o pomoc požádat Senát upírů.
Nemrtví senátoři jí však nechtějí pomoci zadarmo - a tak Cassie musí spolupracovat s jedním z jejich nejmocnějších členů, nebezpečně svůdným upírským mistrem - a cena, kterou požaduje, může být vyšší, než jakou je Cassie ochotna zaplatit...


Kniha se mi zalíbila díky obálka a i anotace je velmi zajímavá, i když zase ti upíři. Ale máme tu duchy, kteří mě poslední dobou fascinují a ráda o nich čtu a dívám na filmy. No a už 7. listopadu se dočkáme pokračování, které nese název Unesena stínem.




MĚSÍC ZA ÚSVITU
Jude Deveraux
Vychází 22. srpna

Mezi Jeccou Laytonovou a doktorem Tristanem Aldredgem to neuvěřitelně jiskří už od prvního setkání. Jecca přijímá nabídku své kamarádky Kim a opouští nemilosrdný svět newyorského umění, aby strávila léto malováním v krásném, malebném městečku Edileanu. Tris - nejpohlednější a nejobětavější lékař v celém okolí - už Kiminu bývalou spolužačku z univerzity dlouho obdivuje, ačkoliv se dosud setkali jen jednou. Nyní je Jecca tímto silným, citlivým mužem naprosto unešená. Blížící se podzim však oznamuje Jeccin návrat do "skutečného života" a velkoměsta a milenci se musí rozhodnout: Dokáže jejich láska přežít takovou vzdálenost? A kdo z nich obětuje život, který si vytvořili, aby mohli být spolu?


Kniha se mi zdá jako dobrá oddychovka, která by se mohla dobře číst - ideální někam k vodě? I kdyby ne, aspoň bych si mohla odpočinout od všeho nadpřirozena.


PRAVÁ KREV 12 - MRTVÝ BOD
Charlaine Harris
vychází 12. září

Sookie Stackhouseová je nadaná telepatickými schopnostmi, které jí od dětství komplikovaly život. A jako dospělá si stále častěji uvědomuje, že jisté věci by nejraději vůbec neviděla - například svého přítele Erica ve společnosti jiné ženy. Mladší. Musí však mlčet, protože do Lousiany přijíždí upíří král Felipe de Castro, který vládne i Arkansasu a Nevadě. A právě v tuto nejméně vhodnou dobu se na Ericově pozemku objeví lidské tělo, které navíc patří ženě, jejíž krev předtím pil. Řešení vraždy spočívá v rukou Sookie a jejího bývalého přítele Billa, oficiálního vyšetřovatele upířího pátého okrsku. Sookie brzy zjistí, že proti ní stojí mnohem nebezpečnější nepřítel, než očekávala - nepřítel, který si umínil, že zničí celý její svět.


Určitě jste si všimli, že mám ráda knihy o Sook. Sice jsem teprve u devátého dílo, ale co… nevadí. Série mě baví víc a víc, protože je tam konečně Eric.


PRODÁM DUŠI ZN. RYCHLE
Kathleen O'Reilly
Vychází 28. listopadu

Znáte ji jako tu nejúžasnější sloupkařku v tom nejmódnějším časopise v městě. Já jí říkám Lucy. A máme následující dohodu: čím víc jí najdu klientů, tím větší získám odměnu. Ale jenom mezi námi, v poslední době jsem několikrát škobrtla a totálně se zbláznila a začala provádět, věřte mi nebo ne... dobré skutky. Nejdřív ta záchrana dítěte v parku. Potom rande s pohledným, slušným chlapíkem, který ani nebyl známou celebritou. Co dál? Budu se věnovat charitě, nebo co? Vím jen jedno - Lucy se to rozhodně nezamlouvá, ani trošičku. A až to zjistí, pak mi nepomůže ani samo peklo...

Podle obálky bych tipovala, že kniha bude veselá a psána s nadhledem. No uvidíme, jak moc jsem se strefila/zmýlila.



Dále si pro nás nakladatelství připravilo třetí díl ze série Padlí andělé s názvem Závist a také třetího dílu o Harper Connelyové. Vyšel i poslední (?) díl série Bratrstvo černé dýky.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za tvůj komentář. :)