pátek 3. srpna 2012

30 Day Book Challenge - Den 3.

Den třetí: Kniha, která mě rozesměje

Kniha: Čarodějnice z Hex Hall
Autor: Rachel Hawkins
Série: Hex Hall
Díl: první
Anotace: Sophie Mercerová je čarodějka. Jenže její kouzla většinou skončí katastrofou a její poslední šancí je Hex Hall, elitní nápravné zařízení pro adolescenty Prodigia, tedy pro čarodějky, kouzelníky a řádku dalších bytostí. Sophie se už během prvního dne podaří dosáhnout prvních výsledků: získá tři mocné nepřítelkyně, zakouká se do přitažlivého kouzelníka a dostane novou spolubydlící, jedinou upírku na škole. Vedle (ne)obyčejných školních starostí bude Sophie muset čelit i zlovolné síle, která začala útočit na studenty Hecate Hall…


Styl, kterým Rachel píše, jsem si zamilovala. S tím se mnou bude souhlasit asi hodně lidí, kteří knihu četli, protože lehkost a plynulost - jak je kniha napsána, jsem dlouho neviděla. Rozhodně nechybí vtip a sarkasmus, kterým Sophie - hlavní hrdinka - zásobuje své okolí.

Ale kniha rozhodně není jen o trapasech a veselých situací. Sophie řeší své začlenění mezi studenty Hecate Hall a svůj původ, který je hodně pochybný a Sophie o sobě samé neví skoro nic. A taky se zde objeví kluk, do kterého se Sophie zamiluje, ale všechno není tak jednoduché, jak by se mohlo zdát.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za tvůj komentář. :)