pondělí 27. října 2014

Knihy za květen - říjen 2014

No už je to nějaký ten pátek, kdy jsem se ozvala naposledy, ale věřte, že pilně čtu, i když ne moc na blog, ale do školy. :D Ale abych vám všechno vynahradila, tak jsem se rozhodla zapojit se do Halloweenského knižního hopu, takže i u mě se bude soutěžit. :) A protože mám momentálně prázdniny (a né že bych neměla co dělat do školy, ale tak nějak na to nemám náladu), takže jsem se rozhodla hodit něco na blog i normální článek. :)

Jelikož mám absolutní bordel v tom, co jsem si kdy koupila, tak jsem spojila několik měsíců dohromady bez ladu a skladu.


První tři knihy jsou dívčí romány, které jsem si koupila, abych se odreagovala od povinné četby. Už mám přečteno Všechno bude fajn a Můj život od sousedů, od kterého jsem očekávala trochu víc, i když i tak to byl pěkný příběh. A knížka od Lenky nezklamala. Na Léto na druhý pokus se teprve chystám a doufám, že se k němu co nejdříve dostanu. Snad bude příběh tak skvělej jako obálka, která je nádherná a moc se povedla! 



V létě jsem si koupila svou první anglickou knihu, začala jsem ji číst v září, ale pak jsem ji odložila, protože musím přečíst nejprve povinnou četbu. Jsem na knížku zvědavá, je to takové těžší čtení, ale docela rozumím, samozřejmě, že ji nepřelouskám tak rychle jako v češtině a nerozumím každému slovu, ale jako celek to jde. :) 
Asi před čtrnácti dny mi přišla od Domina Nesmrtelná koruna, za kterou moc děkuji. Už jí mám přečtenou a musím říct, že mi narvala do hlavy spoustu otázek a těším se na další díl, protože jsem opravdu zvědavá, co si na nás Richelle připravila! Protože závěr knihy... to si musíte přečíst. ;)
Dále jsem si pořídila knihu 1984, kterou potřebuji k seminární práci na filozofii a zároveň ji máme v seznamu k maturitě, takže zabiji dvě mouchy jednou ranou. :)


Teď už se budeme prokousávat jen povinnou četbou, kterou jsem si pořídila, protože naše knihovna je zavřená a navíc, nemám ráda půjčené knihy. :D Emmu, Rozum a cit nebo Bylo nás pět jsem ještě nečetla, ale budu se muset na ně vrhnout. 


Lolitu už mám přečtenou a musím říct, že mě docela zaskočila a bylo zajímavé ji číst. Nabokov je prostě spisovatel s velkým S a hodně inteligentní člověk. Dámu s kaméliemi bych měla mít dávno přečtenou, protože jsem dělala na ni referát, ale přiznám se, ošidila jsem to a teprve se do čtení chystám. A pak tu máme ještě Psa Baskervillského, což je prý dobré čtení (aspoň mi to kamarádka pořád říká), tak jsem zvědavá, jestli má pravdu. :)


A máme tady poslední čtveřici. Kdysi dávno v prváku jsem četla Obraz Doriana Graye a moc se mi líbil, takže pro připomenutí jsem si ho pořídila a přečtu si ho ještě jednou. Pak mám ještě přečtenou Bílou nemoc, kterou jsem byla mile překvapena a můžu ji doporučit dalším čtenářům, protože se mi opravdu líbila. A pak mi tu zbývá Spalovač mrtvol a Ostře sledované vlaky, které jsem viděla zatím jako film a brečela jsem u něho, tak jsem zvědavá na knížku. :) Ještě by tady měl být Velký Gatsby, kterého má momentálně půjčeného moje kamarádka. :)


8 komentářů:

  1. Je to sbírka krásných kousků. :) Co se týče Richelle Mead, tak jsem zvědavá, zda série Věk X bude také šestidílná. :D :D Jinak Jane Austen mohu jedině doporučit, i když Rozum a cit byl poněkud slabší. ;) A Spalovač mrtvol ... Chvílemi mi z toho příběhu běhal mráz po zádech více než z kdejakého knižního horroru či thrilleru ... :o

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To jsem taky zvědavá, kolik nakonec bude mát dílů, zrovna včera jsem nad tím přemýšlela. :D

      Vymazat
  2. Krásne kúsky, Nesmrtelná koruna pribudla aj mne :)

    OdpovědětVymazat
  3. Tak to je slušná kupka :D Také poslední dobou čtu spíš knížky do školy, nedávno jsem dočetla Ostře sledované vlaky a chystám se na 1984 - mají to u nás za stovku, tak pořád přemýšlím, jestli si to koupit. Nerada si ale kupuju knížky, u nichž nevím, jestli se mi budou líbit a jestli to stojí za to :) takže si asi přečtu nějaký úryvek v půjčeném vydání a pak uvidim :D

    OdpovědětVymazat
  4. Samé krásné kousky :) Nesmrtelnou korunu a Léto na druhý pokus už mám doma taky, snad se do nich brzy pustím :) A Orwelovo 1984 je taky parádní úlovek :)

    OdpovědětVymazat
  5. Krásné knihy, Léto na druhý pokus si chci také koupit. :)

    OdpovědětVymazat
  6. Já bych těch 6 i tipla. :D :D :D

    OdpovědětVymazat
  7. Skvělé kousky! Dáma s kaméliemi má krásnou obálku :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za tvůj komentář. :)