úterý 9. září 2014

Přečteno podtrženo duben + květen 2014

  • Docela jsem koukala, kdy se objevil poslední článek... no budu to muset všechno dohnat :D, a protože je toho hodně, tak jsem se rozhodla spojit dva měsíce dohromady, přece jenom tolik knih jsem nepřečetla, tak aspoň bude z čeho vybírat. :))

Vybíráme z těchto knih:



NEJLEPŠÍ KNIHA


VĚK X: ŠACHOVNICE BOHŮ - Richelle Mead
Na novou sérii od Richelle jsem se strašně moc těšila a naštěstí jsem měla to štěstí, si ji přečíst hned po vydání a musím říct, že nezklamala. Opravdu jsem si knihu užila a autorka opět dokázala, že psát umí a i nová série si může získat mnoho příznivců. 


NEJSLABŠÍ KNIHA

TWEETY S CITY - Elizabeth Rudnick
Kniha je zajímavě zpracovaná, ještě jsem se nesetkala s knihou, která by byla napsaná pomocí tweetů, mailů nebo blogových článků. Ale mně to nějak nesedlo, přišlo mi, že jsem byla o hodně ochuzená, protože si hrdinové všechno vyprávěli až zpětně a řekla bych, že spoustu věci vynechali.



HRDINKA MĚSÍCE

MAE (Věk X: Šachovnice bohů) - Richelle Mead
Jako v ostatním sérií, tak i v téhle Richelle prokázala, jak moc dobrá autorka je. Opět dokázala vytvořit neuvěřitelně propracované postavy, které působí reálně a uvěřitelně. Mae je tak trochu podobná Rose z VA, taky je bojovnice, i když mi přijde víc něžnější nebo jak to mám vysvětlit. Rozhodně stojí za to, si knihu přečíst a udělat si vlastní názor. :) 



HRDINA MĚSÍCE

JUSTIN MARCH (Věk X: Šachovnice bohů) - Richelle Mead
V každé sérii, kterou jsem od Richelle četla, je taková postava. Ta, která má nějaké problémy, pije alkohol nebo bere drogy, ale Justin je ze všech asi nejzvrácenější a nejzkaženější, přes to všechno si mě dokázal získat a strašně moc mu fandím, protože dokázal ukázat, že je v něm i něco dobrého. Jsem zvědavá, jak se ze všechno nakonec vylíže a napraví to. 



PÁR MĚSÍCE

ALONA A WILL(Čekání na zázrak) - Stacey Kade
Těmhle dvoum jsem fandila od samého začátku, protože jsou tak rozdílní, až se k sobě perfektně hodí. Navíc to jejich handrkování bylo tak roztomilé, že mě čtení knihy opravdu bavilo. 





VSTŘÍC ROMANTICE

NABÍJEČ - Alice Clayton
Nevím, jestli je to ten přesný pojem romantiky, žádné večeře při svíčkách nečekejte, ale pár žhavých scén, při kterých se budete rozplývat, rozhodně ano. Mně příběh trochu zklamal, ale asi to bylo tím, že jsem od knihy čekala až příliš, nevím. 



SMÍCH, PROSÍM

MOŘE NESTVŮR - Rick Riordan
Sérii o Percym mám moc ráda, hlavně ten roztomilý (ne)vztah mezi Percym a Annabeth. Vždycky, když se ti dva pošťuchují, se mi na tváři vytvoří ten připitomělý úsměv a čtení si vyloženě užívám. Oslovení chaluhový mozečku se mi strašně moc líbí! :)




NAPĚTÍM NEDÝCHÁTE

HRA NA LEŽ - Tess Stimson
Ne že by v téhle knížce byli přestřelky nebo šlo někomu o holý život, ale od začátku jsem si lámala hlavu, jak tohle to může skončit, protože je to něco tak velkého, že to všem nesmírně změní život... Proto jsem knihu vybrala.




KOUKÁME PO OBÁLKÁCH

Věk X: Šachovnice bohů - Richelle Mead
Hned na začátek bych vás ráda upozornila, že takhle po internetu krása téhle obálky vůbec nevynikne. Vlastně se mi ze začátku ani moc nelíbila, ale když mi kniha dorazila domů, okamžitě jsem změnila názor, protože je skvostná. Hlavně tedy hřbet knihy, který se mi moc líbí a nemohla jsem z něj spustit oči. 

1 komentář:

Děkuji za tvůj komentář. :)