úterý 15. října 2013

Mé knižní série (14)



Tento projekt vymyslela Roxanne a jeho cílem je představit ostatním série, které máme v knihovně, ať už jsou všechny díly na světě nebo je to rozečtená série, a odpovědět na pár otázek.

Zavržený - Becca Fitzpatrick


1. Jak ses o téhle sérii dozvěděl/a?
Už je to dlouho, co jsem si pořídila první díl, ale pořád si pamatuji, že mě kniha okouzlila svou nádhernou obálkou a věděla jsem, že tuhle krásu chci mít v knihovničce - a tak jsem si knížku pořídila.

2. Kolik dílů jsi zatím stihl/a přečíst?
Mám přečtený všechny tři díly, které vlastním. Nějaký ten pátek se chystám na poslední díl, ale nějak se nemůžu dokopat k tomu, abych si jej koupila. 

3. Co na tuhle sérii říkáš?
Z prvního dílu jsem byla nadšená. Možná, že kdybych si dala re-reading, divila bych se, co jsem na příběhu viděla, protože Zavrženého jsem četla hned ze začátku, co jsem si začala pořizovat knihy ve velkém.
Podle mého kvalita příběhu klesá s každým dalším dílem. Proto se bojím toho posledního, abych neztratila úplné iluze o Patchovi a Noře.

4. Který díl z celé série máš nejraději?
Rozhodně ten první, který mě očaroval. Jsem teď starší a možná bych změnila názor, ale asi pořád si budu pamatovat Zavrženého jako knihu, která se mi líbila. Bude to nějako jako se Stmíváním, kdy vím, že se nejedná o famózní příběh, ale stejně ho mám ráda.


5. Jaká je tvoje oblíbená postava, proč?
Rozhodně Patch, i když i ten mi v Tichu lezl na nervy, ale je to asi moje nejoblíbenější postava. Hlavně, když byl v prvním díle "zlej" - to ho žeru. :D

6. Kterou postavu fakticky nemůžeš vystát?
O přední místa se střída Nořina matka a samotná Nora, která mi ze začátku nevadila, pak vadila. Nevím, co si o ní mám myslet. A Nořina matka? Tak tu jsem neměla ráda nikdy.


7. Když porovnáš originální a české obálky, které se ti líbí víc?
Máme stejné obálky jako originál, které jsou vážně povedené. 

8. Která obálka se ti líbí nejvíc?
Všechny obálky jsou moc pěkné, i když Ticho se mi moc nelíbí nebo spíš nechápu, proč je tam ten oceán nebo moře. Nejvíce se mi líbí obálka prvního dílu, která mě zaujala na první pohled a stále je to jedna z nejhezčích obálek, kterou doma mám. 

9. Existuje nějaká scéna na kterou jen tak nezapomeneš?
Asi na scény z prvního dílu, kdy se Patch pokouší Noru zabít. Ty mi utkvěly v paměti. 

4 komentáře:

  1. Těším se až si tuhle sérii pořídím! :3 :)

    OdpovědětVymazat
  2. Já jsem nedávno dočetla Zavrženého. :) Jsem zvědavá jaké budou další díly. :) První byl na 4 hvězdičky. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mně se nejvíc líbí právě první díl, ale jsem zvědavá, co řekneš na ty zbylé. :))

      Vymazat

Děkuji za tvůj komentář. :)