pátek 11. října 2013

Liebster Award


Byla jsem Nikol nominována do tohohle tagu a protože se mi líbí, rozhodla jsem se zúčastnit. :)

Pravidla:
  • Řekněte o sobě 10 věcí.
  • Odpovězte na 10 otázek blogerky, která vás nominovala.
  • Vymyslete 10 otázek pro ty, které budete nominovat. 
  • Nominujte 5 blogerů, kteří mají méně než 200 pravidelných čtenářů.
  • Informujte blogery o tom, že jste je nominovaly.

10 věcí o mně:
  1. Chodím na čtyřletý gympl, ale nevím, k čemu mi to jednou bude. Nyní chci jen maturitu a zkusit dráhu au pair, o čem moje rodiče nechtějí ani slyšet, myslím, že mě vydědí. :D
  2. Až do osmé třídy jsem chtěla být veterinářkou, než jsem se poprvé setkala s chemií a zjistila, že nikdy nebudeme kamarádky. Jednou bych se chtěla stát letuškou.
  3. Mým největším snem je podívat se do Ruska a jet transibiřskou magistrálou a znovu navštívit Londýn, protože si myslím, že je to jedno z nejkouzelnějších míst, kde jsem byla. 
  4. Dělám činovníka u Světlušek a Vlčat. Ty děti jsou úžasný. 
  5. Dlouho jsem nejedla žádné maso kromě kuřecího. Teď začínám jíst telecí, rybí, pštrosí, ale nemám odvahu dát do pusy vepřový po tom, co jsem po něm zvracela.
  6. Miluju nakupování kosmetiky (hlavně šamponů a mýdel), na druhém místě knihy a pak oblečení. Nesnáším nakupování jídla.
  7. Mluvím (samozřejmě) česky, rozumím slovensky a dala bych dohromady pár vět, mluvím anglicky a tři roky se učím francouzsky a tři roky jsem se učila rusky. Můj nejoblíbenější jazyk je ruština, které jsem nelogicky nechala. Neptejte se mě proč. 
  8. Mám vynikající paměť na jména a proto nesnáším, když jsem někomu představená (není opilý) a nepamatuje si moje jméno. 
  9. Mám panickou hrůzu z masy lidí. Když jdu sama nakupovat do krámu, jsem celá nervózní a musím, co nejrychleji k pokladně. Je zajímavé, že jakmile jdu s kýmkoliv v doprovodu, tenhle problém zmizí.
  10. Mám kočku, která se jmenuje Marián, ale zkráceně mu říkám Maio, Májka, Majuška nebo Marfuša. Neslyší na "čičičiči", slyší pouze na své jméno. 

Zadané otázky:
  1. Jaký svátek v roce máš nejraději?
    Mám ráda každý svátek, díky kterému nemusím do školy. :D Ale nejraději mám Vánoce, ne kvůli dárkům, ale kvůli atmosféře. Mám ráda vůni cukroví, vánoční pohodě a sněhu.
  2. Jaká je tvá oblíbená série? Proč?
    Mám více oblíbených sérií, například VA, Kate Daniels a Mercy Thompson. Je těžké vybrat tu, kterou mám nejradši, ale protože jsem si nedávno chtěla dát re-reading Kate Daniels, tak vyberu ji.  Série je skvěle napsaná - čtivá, vtipná, plná akce, krve a bojů, ale hlavně Kate a Currana (hlavně jeho :D)
  3. Nějaká kniha, kterou by jsi všem doporučila? Proč?
    Zlodějku knihy bych všem doporučila. Četla jsem ji před rokem, ale i tak si občas na ni vzpomenu. Kniha má silný příběh, který chytne čtenáře za srdíčko a myslím, že každé druhé oko nezůstane suché. Aspoň já jsem bulela jak želva. :D
  4. Jak dlouho bloguješ? Co tě k tomu dovedlo?
    Nevím přesně, kdy jsem začala blogovat. Ze začátku jsem to nebrala vůbec vážně, psala jsem recenze, kdy mě napadlo a dělala jsem to hlavně pro sebe. Teprve před rokem jsem dostala ten správný impulz. A proč jsem si založila blog? Asi díky Syki nebo Abyss. Dlouhou dobu jsem četla jejich recenze a pak jsem si řekla, že by nebylo špatné psát si svoje poznatky a tak to asi vzniklo.
  5. Tvá průměrná doba čtení jedné knihy?
    Tak to hodně záleží na knížce. Je knížka, která mě natolik chytne, že se do ní ponořím a neodtrhnu se, dokud jí nepřečtu. Ale jsou příběhy, se kterými se patlám přes týden a do čtení se musím vyloženě nutit. 
  6. Jaké roční období preferuješ?
    Mám ráda všechny roční období, ale nejvíc asi jaro. Všechno se probouzí, voní. Není až takový vedro a navíc jarní deštíky jsou tak krásný, vždycky se po nich pročistí vzduch. A navíc mám na jaře narozeniny. :D
  7. Kde nejraději čteš?
    V posteli. Tam vydržím číst i několik hodin v kuse bez přestávky.
  8. Preferuješ elektronické nebo papírové knihy?
    Jednoznačně papírové. K Vánocům jsem dostala čtečku, ale přečetla jsem na ní jenom dvě knihy. Prostě mi chybí ten pocit otáčení opravdických stránek a držet samotnou knížku v ruce.
  9. Kdyby jsi měla možnost dostat všechny knihy od jednoho nakladatelství, tak od kterého by to bylo?
    Asi od CooBoo, které poslední dobou vydává opravdu zajímaví knížky, že ani nestíhám šetřit penízky. 
  10. V jakém věku jsi začal/a číst?
    Já jsem četla tak nějak od malička, když jsem ještě neuměla číst, tak mi četla mamka. Ale až tak kolem třinácti jsem se začala věnovat čtení fakt hodně aktivně. 

Otázky pro bloggery:
  1. Podle čeho vybíráš knížku, kterou si přečteš?
  2. Od jakého nakladatelství vlastníš nejvíce knih?
  3. Na jakou novinku, která vyjde tenhle rok nebo i příští, se nejvíc těšíš?
  4. Kde nejraději čteš?
  5. Čtou tvoji spolužáci/kamarádi/někdo z rodiny?
  6. Jaký je tvůj nejoblíbenější spisovatel?
  7. Kterou knihu jsi naposled přečetl/a  a co na ni říkáš?
  8. Kolik knih přečteš průměrně za měsíc?
  9. Máš nějaký knižní/čtecí zlozvyk? Pokud ano, jaký?

Nominovaní bloggeři:

3 komentáře:

Děkuji za tvůj komentář. :)