úterý 6. srpna 2013

Mé knižní série (1)



Tento projekt vymyslela Roxanne a jeho cílem je představit ostatním série, které máme v knihovně, ať už jsou všechny díly na světě nebo je to rozečtená série, a odpovědět na pár otázek. A pro dnešní den je to jedna z mých oblíbených sérií a navíc od české autorky...

Bavettovi - Kateřina Petrusová


1. Jak ses o téhle sérii dozvěděl/a?
Nebezpečná láska byla jedním z mých RC výtisků od Fragmentu. Ani nevím, jak jsem se k sérii dostala, asi díky pochvalným recenzím a hlavně, že je kniha z pera české spisovatelky, která jako bonus umí báječně psát.

2. Kolik dílů jsi zatím stihl/a přečíst?
Zatím mám přečtené oba dva díly a nemůžu se dočkat třetího, protože kluky Bavettovi mám ráda a jsem zvědavá na jejich další problémy. :)

3. Co na tuhle sérii říkáš?
Tahle série patří mezi moje oblíbené. Čtení obou dílů jsem si užila, dostalo se mi všechno, co jsem chtěla. A moc se těším na další díly, ale i jiné knihy od Katky. Dokonce i moje mamka přečetla obě knihy a moc se jí líbily, každou měla přelouskanou za dva dny a nemohla se od nich odtrhnout a to moje mamka je hodně vybíravá, co se čtení týká.

4. Který díl z celé série máš nejraději?
Tak to je těžké rozhodnování. Mám ráda oba dva díly. Miluju maličkého Mickeyho, ale i drsného mafiána Roberta. První díl je spíš takový roztomilý, vtipný, zamilovaný a na závěr smutný. Druhý je vtipný, akční a zamilovaný. Možná o ždibeček radši Nepřítel mého nepřítele, ale Mickey mu šlape hodně na paty.


5. Jaká je voje oblíbená postava, proč?
Katka dokázala vytvořit jedinečné postavy a skoro každá je něčím zajímavá. Ale nejvíce mi asi přirostla k srdci Paige (hrdinka z prvního dílu). Líbilo se mi, jak se starala o Mickeyho, byla na něj hodná, ale i na ostatní - kolikrát až moc -, ale na druhou stranu se uměla ozvat, pokud se jí něco nelíbilo. Tuhle holku bych klidně snesla jako kamarádku v reálném životě. :))

6. Kterou postavu fakticky nemůžeš vystát?
No tak předevšim mi lezla na nervy matka Bavettová. To je taková stará, nepříjemná rašple... V prvním díle bych jí nafackovala, v druhém díle bych jí nafackovala. Ta ženská byla fakt nesnesitelná. Grrr!


7. Když porovnáš originální a české obálky, které se ti líbí víc?
Jsem tak pyšná, když můžu říct, že se mi líbí originální obálky - ty naše české. Mám obrovskou radost, že i někdo z Čech umí napsat kvalitní příběh, který zaujme mnoho čtenářů a najde si místo v jejich knihovně a srdcích, že se knížky můžou rovnat příběhům ze zahraničí.

8. Která obálka se ti líbí nejvíc?
Obě obálky jsou velmi pěkné, ale asi se mi víc líbí obálka prvního dílu.

9. Existuje nějaká scéna na kterou jen tak nezapomeneš?
Skvělých scén bylo v obou knihách dost, ale asi nikdy nezapomenu na závěr prvního dílu, který mě dostal. I moje mamka skoro brečela a ptala se mě, jestli se to doopravdy stalo. :D Prostě jsem byla v šoku a nemohla uvěřit, že se to fakt děje. 

7 komentářů:

  1. Teď mám ještě větší chuť si tuto sérii přečíst :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ještě jsi knihy nečetla? Tak to je chyba! :)) Můžu je jen doporučit.

      Vymazat
  2. Tyto knížky bych si ráda pořídila.. :))))

    OdpovědětVymazat
  3. Sériu Nočný tieň rozhodne odporúčam prečítať. Mne sa naozaj veľmi páčila. Dokonca si dovolim povedať, že je to jedna z mojích najobľúbenejších sérií (a tých teda veľa nie je) :)

    OdpovědětVymazat
  4. Jo tyto knihy jsou úžasný. Nicméně on bude 3 díl? Já jsem po tom na internetu nedávno pátrala a na nic jsem nenarazila, takže opravdu bude? P.S. Měla bych z té novinky velkou radost!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Katka na své FB stránce psala, že už by měl být dopsaný a jde ke zpracování do nakladatelství. :)) Takže se třetího dílu doopravdy dočkáme. A taky se v listopadu dočkáme další knihy a to S hlavou v (oblacích) pejru. Na oficiálních stránkách autorky jsem četla ukázku a vypadá to taky dobře. :))

      Vymazat
  5. O té knize S hlavou v oblacích jsem četla a moc se těším. Ale o třetím díle? Tato informace mi nějak unikla, nicméně mám z toho velkoooouuuu radost!!!!!! :-)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za tvůj komentář. :)